Κόσμος

Η Μόσχα κατηγορεί την Ιταλία για μεροληψία λόγω ακύρωσης συναυλίας του φιλοπουτινικού μαέστρου Γκεργκίεφ

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταγγέλλει πολιτικά κίνητρα πίσω από την ακύρωση της συναυλίας

Η Ρωσία κατηγόρησε την Τετάρτη (24.07.2025) την Ιταλία για «μεροληπτική συμπεριφορά», μετά την ακύρωση συναυλίας που επρόκειτο να διευθύνει ο διάσημος μαέστρος Βαλέρι Γκεργκίεφ, γνωστός για τη δημόσια στήριξή του στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Γκεργκίεφ, διευθυντής του Θεάτρου Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης και του Θεάτρου Μπολσόι της Μόσχας στην Ρωσία, και στενός υποστηρικτής του Βλαντιμίρ Πούτιν, επρόκειτο να διευθύνει συναυλία κοντά στη Νάπολη στις 27 Ιουλίου, με ιταλικό σύνολο και Ρώσους σολίστες.

Ωστόσο, η εκδήλωση ακυρώθηκε έπειτα από αντιδράσεις Ιταλών πολιτικών και ακτιβιστών από τη Ρωσία και την Ουκρανία, μεταξύ των οποίων και η χήρα του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, που κατηγόρησαν τον Γκεργκίεφ για δημόσια στήριξη του Κρεμλίνου και για την άρνησή του να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το Βασιλικό Ανάκτορο της Καζέρτα, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η συναυλία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα την ακύρωση της εκδήλωσης χωρίς να δώσει επίσημη αιτιολόγηση.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε ότι ο χώρος τελεί υπό την αρμοδιότητα της ιταλικής κυβέρνησης και εξέφρασε τη λύπη της επειδή το ιταλικό κοινό στερείται την ευκαιρία να απολαύσει «σπουδαία ρωσική μουσική από έναν διακεκριμένο Ρώσο μαέστρο».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες μεροληπτικές απόπειρες μιας ‘cancel culture’ από τις ιταλικές αρχές», δήλωσε η Ζαχάροβα, κατηγορώντας τη Ρώμη ότι υπέκυψε στις πιέσεις Ουκρανών εθνικιστών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τσάρλι Κερκ: Τα τελευταία λόγια του «μάρτυρα του MAGA» πριν πέσει νεκρός από σφαίρα – Παραμένει άφαντος ο δράστης
Λίγο πριν πέσει νεκρός, ο ακτιβιστής είχε συνομιλία με άτομο από το κοινό για τους μαζικούς πυροβολισμούς από τρανς άτομα - Σε βίντεο που βγήκαν στα social media φαίνεται μία μαύρη φιγούρα σε ταράτσα πολυκατοικίας, εικάζεται πως είναι ο δράστης
Τσάρλι Κερκ
5