Κόσμος

Η Ρωσία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο τριμερούς συνάντησης για την Ουκρανία μετά τις συνομιλίες στην Αλάσκα

Το Κρεμλίνο αφήνει περιθώρια για τριμερή διαπραγμάτευση, εφόσον η κατ’ ιδίαν συνάντηση Πούτιν - Τραμπ αποδώσει καρπούς

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση κορυφής στην Αλάσκα τη Παρασκευή (15.08.2025)μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι δεν αποκλείεται μια επακόλουθη τριμερής συνάντηση για την Ουκρανία, εάν οι συνομιλίες μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ντόναλντ Τραμπ οδηγήσουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο Πεσκόφ ανέφερε πως η σημερινή ατζέντα είναι ιδιαίτερα απαιτητική και οι συζητήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να διαρκέσουν «τουλάχιστον έξι με επτά ώρες» συνολικά, συμπεριλαμβανομένων της κατ’ ιδίαν συνάντησης, των διευρυμένων διαπραγματεύσεων και της κοινής συνέντευξης Τύπου.

Όπως τόνισε, στις συνομιλίες αναμένεται να συμμετάσχουν και οι στενοί συνεργάτες των δύο ηγετών, ενώ τα ρωσικά κρατικά μέσα επισημαίνουν πως το πρόγραμμα προβλέπει διαδοχικές συναντήσεις σε διαφορετικά σχήματα, προτού οι δύο πλευρές εμφανιστούν μαζί ενώπιον των δημοσιογράφων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χιονοθύελλα σαρώνει τις ΗΠΑ: Πάγωσαν από το κρύο τα ιγκουάνα – Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και πάνω από 1.000 τα τροχαία
Τρένο καρφώθηκε σε φορτηγό που ακινητοποιήθηκε πάνω στις γραμμές λόγω του χιονιού - Γέμισαν οι δρόμοι του Ορλάντο από τα παγωμένα ιγκουάνα - Ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις
Χιόνια