Κόσμος

ΗΠΑ: Μεγάλη φωτιά σε διυλιστήριο της Chevron κοντά στο Λος Άντζελες

Το διυλιστήριο παράγει 290.000 βαρέλια την ημέρα και τα κύρια προϊόντα του είναι βενζίνη, καύσιμα αεριωθουμένων και ντίζελ, ενώ έχει δυνατότητα αποθήκευσης 12,5 εκατομμυρίων βαρελιών σε περίπου 150 μεγάλες δεξαμενές

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (03.10.2025) σε διυλιστήριο της Chevron στο Ελ Σεγκούντο, κοντά στο Λος Άντζελες. 

Η φωτιά στο διυλιστήριο της Chevron στο Ελ Σεγκούντο, στην κομητεία του Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια πήρε γρήγορα διαστάσεις. 

Η πυροσβεστική υπηρεσία έφτασε άμεσα στην περιοχή με την δήμαρχο του Λος Άντζελες Κάρεν Μπας να τονίζει ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι η πυρκαγιά επηρεάζει το LAX», αναφερόμενη στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, αναφέρθηκαν πολλές εκρήξεις και στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ το διυλιστήριο έχει δική του πυροσβεστική υπηρεσία που έδρασε άμεσα. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν είναι σαφή, όπως αναφέρουν οι Los Angeles Times.

 

Μετά από ώρες οι αρχές του Λος Άντζελες ανακοίνωσαν ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς και «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» για τη γύρω περιοχή. Οι αρχές παρακολουθούν και την ποιότητα του αέρα και συμβουλεύουν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια του

 

Το εν λόγω διυλιστήριο παράγει 290.000 βαρέλια την ημέρα και τα κύρια προϊόντα του είναι βενζίνη, καύσιμα αεριωθουμένων και ντίζελ, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Chevron. Έχει δυνατότητα αποθήκευσης 12,5 εκατομμυρίων βαρελιών σε περίπου 150 μεγάλες δεξαμενές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS