Κόσμος

Μεντβέντεφ: Οι κοντόφθαλμοι Ευρωπαίοι φοβούνται και τρέμουν με τα drones σαν χαζά ζώα που πάνε για σφαγή

«Πήραν μια γεύση του τι μπορεί να σημαίνει ο πόλεμος για την ευρωπαϊκή ήπειρο» πρόσθεσε ο υψηλόβαθμος Ρώσος κυβερνητικός αξιωματούχος

Σκληρή επίθεση κατά των ευρωπαϊκών χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ εξαπέλυσε σήμερα (06.10.2025) ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σχολιάζοντας τις πτήσεις αρκετών drones πάνω από ευρωπαϊκά αεροδρόμια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει και πως είναι μυστήριο το ποιος βρίσκεται πίσω από τις πτήσεις drones που έχουν προκαλέσει αναταραχή και ανησυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όμως έπειτα διευκρίνισε ότι τα περιστατικά αυτά είναι μια χρήσιμη υπενθύμιση στους Ευρωπαίους, σχετικά με τους κινδύνους του πολέμου.

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας υποβάθμισε τη θεωρία σύμφωνα με την οποία αυτές οι πρόσφατες διαταραχές, μεταξύ των οποίων και στην εναέρια κυκλοφορία πάνω από αεροδρόμια στη Γερμανία και στη Δανία, ήταν αποτέλεσμα ενεργειών που έχουν σχέση με τη Ρωσία ή δυνάμεις που διάκεινται θετικά προς αυτήν.

«Άνθρωποι που διάκεινται θετικά προς τη χώρα μας (στην Ευρώπη) δεν θα σπαταλήσουν τους πόρους τους σταματώντας να κρύβονται. «Οι πράκτορες και οι σπιούνοι μας περιμένουν μια ξεχωριστή διαταγή», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο επίσημο κανάλι του στην εφαρμογή Telegram.

Ο Μεντβέντεφ που απέκτησε φήμη ωμού γερακιού κατά της Δύσης, δήλωσε πως το κύριο είναι, ανεξάρτητα από το ποιος είναι υπεύθυνος, ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες πήραν μια γεύση του τι μπορεί να σημαίνει ο πόλεμος για την ευρωπαϊκή ήπειρο, τον οποίο πυροδοτούν, όπως είπε, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους.

«Το κύριο είναι ότι οι κοντόφθαλμοι Ευρωπαίοι αισθάνονται τον κίνδυνο του πολέμου στο πετσί τους. Ότι φοβούνται και τρέμουν σαν χαζά ζώα σε ένα κοπάδι που οδηγείται σε σφαγή», είπε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος υπογράμμισε  πως ελπίζει ότι ο κόσμος μπορεί να στραφεί εναντίον του Μερτς και του Μακρόν.

Η συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη για τη χρήση δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να χρηματοδοτηθούν αγορές όπλων για την Ουκρανία μαζί με τη συζήτηση περί κατάρριψης ρωσικών drones που περιφέρονται στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο και δημιουργίας ενός «αντι-drone τείχους» έχουν θυμώσει Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους που έχουν πει επανειλημμένα ότι δεν έχουν την πρόθεση να επιτεθούν σε καμία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ παρά τους ισχυρισμούς για το αντίθετο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δύο χρόνια μετά το αιματοκύλισμα της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Supernova οι συνομιλίες με το Ισραήλ γεννούν ελπίδες για το τέλος του πολέμου
Δεκάδες εκδηλώσεις σήμερα στο Ισραήλ για τα θύματα που εκτελέστηκαν από τα μέλη της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023 - «Θα εξασφαλίσουμε σίγουρα συμφωνία», προβλέπει ο Τραμπ
Γάζα
Ο «Καρντάσιαν του Τσεσάιρ» και η απάτη με τις πανάκριβες τσάντες που δεν υπήρχαν – Το πλουσιόπαιδο του Instagram και το βαρύ ποινικό του μητρώο
Ο 26χρονος Jack Watkin καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση για την εξαπάτηση πλούσιων φίλων και συγγενών του, από τους οποίους απέσπασε σχεδόν 200.000 λίρες
Ο 26χρονος
1