Κόσμος

Ιράν για συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα: Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που βάλει τέλος στη γενοκτονία

«Να απελευθερωθούν οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι και να γίνουν σεβαστά τα θεμελιώδη δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού»

Το Ιράν χαιρέτισε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, καλώντας ταυτόχρονα τη διεθνή κοινότητα να εμποδίσει το Ισραήλ να αθετήσει τις υποχρεώσεις του, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Όπως τονίζει το Ιράν, στηρίζει κάθε προσπάθεια που βάζει τέλος στη «γενοκτονία» και τον πόλεμο στη Γάζα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε αφού το Ισραήλ και η Χαμάς υπέγραψαν συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Το Ιράν ανέκαθεν στήριζε κάθε ενέργεια ή πρωτοβουλία που είχε ως στόχο να μπει τέλος στον γενοκτόνο πόλεμο, να αποσυρθούν οι κατοχικές δυνάμεις, να παραδοθεί ανθρωπιστική βοήθεια, να απελευθερωθούν οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι και να γίνουν σεβαστά τα θεμελιώδη δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού» αναφέρεται σε αυτήν την ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η κοινωνία δεν είναι ζωντανή αν δεν είναι πλουραλιστική» είπε ο πάπας Λέων στον Ερντογάν - Φωτογραφίες από την συνάντηση τους
Το ιστορικό ταξίδι του στην Τουρκία μέσα από φωτογραφίες - Οι χειραψίες και τα λόγια που αντάλλαξε με τον Ερντογάν πριν βρεθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Ο Πάπας Λέων με τον Ερντογάν