Παιχνιδιάρικη, ιδέα σε στυλ Halloween jars, που είναι και επίκαιρη.
Το γλυκό αυτό συνδυάζει το φθινοπωρινό άρωμα της κολοκύθας και την αγαπημένη γεύση του cheesecake.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μέσα σε μικρά γυάλινα βαζάκια, βάζουμε μια στρώση τραγανή, μια στρώση απαλή και γλυκιά και στην κορυφή λίγη δροσιά.
Τα μπισκότα που θα επιλέξουμε αλλάζουν την εικόνα και μπορούμε να παίξουμε με αυτά στον στολισμό του γλυκού.
Τα μπισκότα τύπου oreo, που έχουν σκούρο χρώμα, ας πούμε, το κάνουν ακόμη πιο spooky.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Cheesecake με κολοκύθα
Υλικά:
- 200 γρ. μπισκότα digestive ή oreo, τριμμένα
- 80 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 250 γρ. πουρέ κολοκύθας (έτοιμο σε κονσέρβα)
- 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 3 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
- λίγη σαντιγί για γαρνίρισμα
- σοκολάτα τριμμένη και μπισκότα για την κορυφή
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και φτιάχνουμε μια τραγανή βάση. Τη μοιράζουμε στον πάτο, στα βαζάκια και την πιέζουμε ελαφρά με ένα κουταλάκι.
Σε μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ κολοκύθας με το γιαούρτι, την κρέμα τυριού, το μέλι και τα μπαχαρικά, μέχρι να έχουμε μια απαλή, κρεμώδη γέμιση.
Μοιράζουμε την κρέμα κολοκύθας πάνω από τη βάση μπισκότου, γεμίζοντας τα βαζάκια μας.
Στολίζουμε με μια κουταλιά σαντιγί και πασπαλίζουμε τριμμένη σοκολάτα.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα και μετά τα σερβίρουμε με μπισκότα σε κομμάτια.