Κόσμος

Ισραήλ: Παρελήφθησαν οι σοροί τεσσάρων ομήρων – Ξεκίνησαν οι διαδικασίες ταυτοποίησης

Ισραηλινοί συκγεντρώθηκαν στο σημείο για να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς ομήρους

Η προηγούμενη Δευτέρα ήταν μία ημέρα χαράς για το Ισραήλ που υποδέχτηκε τους 20 ζωντανούς ομήρους της Χαμάς μετά από δύο χρόνια αιχμαλωσίας.

Στην ιστορική αυτή επιστροφή των ομήρων, μετά τη συμφωνία Χαμάς και Ισραήλ, περιλαμβάνεται και η επιστροφή των σορών των ομήρων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ οι σοροί τεσσάρων ομήρων που απελευθέρωσε η Χαμάς έφτασαν στο Εθνικό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής (Αμπού Καμπίρ), όπου οι ιατροδικαστές θα επαληθεύσουν την ταυτότητά τους και θα διενεργήσουν νεκροψίες για να προσπαθήσουν να προσδιορίσουν τις συνθήκες του θανάτου τους.

 

Η Χαμάς είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι σοροί που απελευθέρωσε ανήκαν στον Γκάι Ιλουζ, τον Γιόσι Σαράμπι, τον Μπίπιν Τζόσι και τον αξιωματικό του Ισραηλινού Στρατού Cpt. Ντάνιελ Πέρεζ.

Τέσσερα φέρετρα με τις σωρούς απαχθέντων που έχασαν τη ζωή τους, συνοδευόμενα από δυνάμεις των IDF και ISA, έφτασαν στο Ισραήλ, με εκπροσώπους των δυνάμεων του Ισραήλ να συνοδεύουν τις οικογένειες των θυμάτων.

Πολίτες βρέθηκαν στο σημείο για να αποτίσουν φόρο τιμής στις τέσσερις σωρούς που μεταφέρθηκαν από τη Γάζα στο Ισραήλ.

 

Οι IDF καλούν το κοινό να επιδείξει ευαισθησία και να περιμένει την επίσημη ταυτοποίηση, η οποία θα ανακοινωθεί πρώτα στις οικογένειες των απαχθέντων που έχασαν τη ζωή τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αμερικανική επίθεση σε πλοίο που μετέφερε ναρκωτικά στον Ειρηνικό – Δύο νεκροί
Από τον Σεπτέμβριο, οι ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει περίπου 30 επιθέσεις εναντίον σκαφών που φέρονται να διακινούσαν ναρκωτικά, με απολογισμό περισσότερους από 110 νεκρούς σε Καραϊβική και Ειρηνικό
Το πλοίο που χτυπήθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό
Η Ρωσία βομβαρδίζει το Κίεβο την ώρα που στο Αμπού Ντάμπι συνεχίζονται οι συνομιλίες για ειρήνη - 1 νεκρός και 15 τραυματίες
Η συνεχιζόμενη ρωσική αεροπορική εκστρατεία έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας, οδηγώντας τη χώρα στη σοβαρότερη ενεργειακή δοκιμασία από την αρχή του πολέμου
Καμένα φορτηγά μετά την επίθεση στην Ουκρανία