Ελλάδα

Αγαπηδάκη: Τέλος στα hoax για την υγεία βάζει το υπουργείο – Η νέα υπηρεσία στον ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση των fake news

Κάθε εβδομάδα η νέα υπηρεσία θα δημοσιεύει τις απαντήσεις στις παραπλανητικές πληροφορίες που εντοπίζει

Τέλος στα fake news στην υγεία, θέλει να βάλει το υπουργείο Υγείας, με μία νέα υπηρεσία του ΕΟΔΥ.

Στόχος της νέας υπηρεσίας, για την οποία θα είναι υπεύθυνος ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), είναι ο εντοπισμός και η διάψευση ψευδών ειδήσεων – κυρίως εκείνων που διακινούνται στα social media, με έμφαση στα εμβόλια για την πανδημία Covid-19.

Η υπηρεσία θα δημοσιεύει κάθε εβδομάδα τις παραπλανητικές πληροφορίες που εντοπίζει, μαζί με τεκμηριωμένες απαντήσεις από ειδικούς.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναφέρθηκε στη νέα αυτή υπηρεσία κατά τη διάρκεια ημερίδας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη που να συνδέει τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 με την εμφάνιση καρκίνου.

Τόνισε, ακόμη, ότι η παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και πως ήρθε η στιγμή το υπουργείο Υγείας να παρέμβει ενεργά, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία και την αξιοπιστία της επιστήμης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη φυλακή οδηγός μηχανής στη Θεσσαλονίκη που παρέσυρε τραυματίζοντας θανάσιμα 27χρονη δύο μέρες πριν από τον γάμο της
Την καταδίκη του 24χρονου ζήτησε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας, που σχολιάζοντας την απολογία του, έκανε λόγο για έναν κυνικό και αμετανόητο κατηγορούμενο
Περιπολικό
Ρόδος: Το σκηνοθετημένο τροχαίο που έδειχνε έγκλημα και ο 49χρονος δολοφόνος του ξενοδόχου Κωνσταντίνου Τσιαντή
Ο 49χρονος Ουκρανός που αναζητείται για τη δολοφονία ήταν γνωστός με το ξενοδόχο, ενώ στο παρελθόν είχε απασχολήσει κι άλλες φορές τη δικαιοσύνης και στις αστυνομικές αρχές
Ο άτυχος ξενοδόχος της Ρόδου, Κωνσταντίνος Τσιαντής
Στον κλοιό της κακοκαιρίας η χώρα: Βροχή με το τουλούμι, έντονη χιονόπτωση στα ορεινά και άνεμοι 9 Μποφόρ - Live όλες οι εξελίξεις
Τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα σε Πελοπόννησο, Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Βόρειο Αιγαίο - Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 «Περιορίστε τις μετακινήσεις»
Γυναίκα στη χιονισμένη Κοζάνη 20