Tasteit

Συνταγή για φιλέτο ψαριού σε κρούστα από παρμεζάνα και φρυγανιά

Χαμηλό σε υδατάνθρακες

Αυτή η συνταγή είναι viral στο Instagram και στο TikTok.

Συνδυάζει την υγιεινή διατροφή, χαμηλού υδατάνθρακα, με την γεύση και την εμφάνιση.

Το ψάρι έχει τραγανή κρούστα από τριμμένη παρμεζάνα και φρυγανιά και μέσα παραμένει τρυφερό και ζουμερό.

Είναι βέβαιο ότι θα τραβήξει τα βλέμματα όταν το σερβίρετε, ίσως με μία κρύα πατατοσαλάτα, ή φασολάκια στρογγυλά, στον ατμό.

Μπορείτε να το φτιάξετε με όποιο φιλέτο ψαριού σας αρέσει ή μπορέσετε να βρείτε.

Φιλέτο ψαριού σε τραγανή κρούστα

Υλικά:

  • 4 φιλέτα λευκού ψαριού (λαβράκι, μπακαλιάρο, γλώσσα, σφυρίδα, χωρίς πέτσα)
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη(κατά προτίμηση panko)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο & άλλη μία για ράντισμα
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα (προαιρετικά)
  • αλάτι και πιπέρι
  • φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (μαϊντανό)
  • φρέσκο λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.

Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε την τριμμένη παρμεζάνα, τη φρυγανιά, το σκόρδο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και τον μαϊντανό.

Βουτάμε τα φιλέτα ψαριού πρώτα σε λίγο ελαιόλαδο και μετά τα περνάμε προσεκτικά, από το μείγμα για την κρούστα, πιέζοντας ελαφρά να κολλήσει στο ψάρι.

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο από πάνω.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανά.

Τα σερβίρουμε ζεστά, με φρέσκο λεμόνι και ψιλοκομμένα μυρωδικά.

@wellnessbykay Parmesan crusted cod is an easy, healthy, & delicious dinner! (recipe in bi0) #cod #codfish #codrecipe #crustedcod #dinnerrecipe #healthy #healthydinner #easyrecipe #recipe #recipevideo

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
ΟιΝοτικά PRO 2025: η Κρήτη στην Αθήνα μέσα από ένα ταξίδι στη γεύση, στη γνώση και στο κρασί
Η Κρήτη παρουσιάζει τη σύγχρονη οινική της ταυτότητα μέσα από τα ΟιΝοτικά PRO 2025, μια διοργάνωση που φέρνει τους κορυφαίους Κρητικούς οινοποιούς κοντά στους επαγγελματίες της γαστρονομίας και του κρασιού στην Αθήνα
ΟιΝοτικά PRO 2025: η Κρήτη στην Αθήνα μέσα από ένα ταξίδι στη γεύση, στη γνώση και στο κρασί