Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Όλος ο παλιός και ο νέος κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ στην παρουσίαση βιβλίου του «Ιθάκη»

Πάνω από 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσαν το παρόν στο Παλλάς, ενώ πολλοί από τον πολιτικό χώρο που κάποτε ανήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία Τσίπρα, βρέθηκαν στην παρουσίαση

Άπαντες παρόντες ήταν απόψε (03.12.2025) στην παρουσίαση βιβλίου «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Παλλάς στο κέντρο της Αθήνας.

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου ξεκίνησε στις 19:30, με την άφιξη του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο ο κόσμος υποδέχτηκε με χειροκροτήματα και συνθήματα. Μάλιστα, στο πλάι του ήταν και η σύντροφός του Μπέττυ Μπαζιάνα.

Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού ξεκίνησε μετά τις 20:30, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε για το βιβλίο του ότι «η Ιθάκη δεν είναι ένα βιβλίο αυταρέσκειας ή αυτοεπιβεβαίωσης. Είναι μια ματιά ειλικρινούς κριτικής και αυτοκριτικής στη διαδρομή μου, τη διαδρομή μας. Μια κριτική ματιά στα σωστά και τα λάθη, τις νίκες και τις ήττες, τα πάνω και τα κάτω, τις ευθύνες και τις αποφάσεις μας. Αλλά χωρίς εκπτώσεις».

Την ίδια ώρα πάνω από 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσαν το παρόν στο Παλλάς, ενώ πολλοί από τον πολιτικό χώρο που κάποτε ανήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία Τσίπρα, βρέθηκαν στην παρουσίαση, ανάμεσά τους ο Σωκράτης Φάμμελος, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης.

Στην εκδήλωση Τσίπρα βρέθηκαν επίσης και οι  Λούκα Κατσέλη, Κώστας Ζουράρις, Γιάννης Μαντζουράνης, Πέτρος Κόκκαλης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Κώστας Μπάρκας, Μίλτος Ζαμπάρας, Βασίλης Κόκκαλης, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Συμεών Κεδίκογλου, Δώρα Αυγέρη, Γιάννης Ραγκούσης, Χρήστος Γιαννούλης, Κώστας Ζαχαριάδης, Στέφανος Τζουμάκας, ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Πάνος Σκουρολιάκος, ο Γιώργος Βαρεμένος, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αθηνά Λινού, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Σαρακιώτης, Χρήστος Σπίρτζης, Γιάννης Σαρακιώτης και Γιώργος Καραμέρος.

Σωκράτης Φάμελλος
Σωκράτης Φάμελλος / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Έφη Αχτσιόγλου
Έφη Αχτσιόγλου / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Γιώργος Καραμέρος
Γιώργος Καραμέρος / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Χρήστος Σπίρτζης
Χρήστος Σπίρτζης / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Γιώργος Λιάνης
Γιώργος Λιάνης / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Νάσος Ηλιόπουλος / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Αθηνά Λινού
Αθηνά Λινού / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Στέφανος Τζουμάκας
Στέφανος Τζουμάκας / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Παναγιώτης Κουρουμπλής
Παναγιώτης Κουρουμπλής / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ακόμη, παρόντες ήταν οι βουλευτές Όλγα Γεροβασίλη, Μαρίνα Κοντοτόλη, Γιώργος Ψυχογιός, Κατερίνα Νοτοπούλου, Καλλιόπη Βέττα, Διονύσης Καλαματιανός, Χρήστος Γιαννούλης, Συμεών Κεδίκογλου, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Χάρης Μαμουλάκης, Γιώργος Γαβρήλος, Γιώργος Παπαηλιού, Πόπη Τσαπανίδου, Ρένα Δούρου και Νίκος Παππάς.

Ρένα Δούρου
Ρένα Δούρου / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Νίκος Παππάς
Νίκος Παππάς / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Σία Αναγνωστοπούλου
Σία Αναγνωστοπούλου / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Όλγα Γεροβασίλη
Όλγα Γεροβασίλη / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Από τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς έδωσαν το «παρών», ο Νάσος Ηλιόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Μερόπη Τζουφη, Σία Αναγνωστοπούλου, Φερχατ Οζγκιουρ, Χουσείν Ζεϊμπέκ και ο Νίκος Μπίστης.

Να σημειωθεί ότι απόντες ήταν ο Παύλος Πολάκης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στο κατάμεστο από κόσμο Παλλάς, ο Αλέξης Τσίπρας  στην ουσία, προανήγγειλε ένα νέο κόμμα, λέγοντας: «Όπως καταφέραμε τότε να φτάσουμε παρά τις τρομακτικές δυσκολίες στον προορισμό μας.

Έτσι ξανά θα τα καταφέρουμε» είπε, ενώ την ομιλία του παρακολουθούσε σχεδόν όλος ο ΣΥΡΙΖΑ που βρισκόταν στην παρουσίαση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Σφάχτηκαν» Κέλλας και Λιακούλη στη Βουλή για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - «Αποτύχατε παταγωδώς», «Αυτά που λέτε είναι εκτός πραγματικότητας»
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι είναι σοκαριστική η απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στον εμβολιασμό των ζώων παρά τις οδηγίες του αρμόδιου επιτρόπου της ΕΕ
Ευαγγελία Λιακούλη
Αιχμές για φωτογραφική διάταξη στην διαμάχη της Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Μίνω Μάτσα για την επιμέλεια των παιδιών τους
Η υπουργός Τουρισμού ήταν η πρώτη που έκανε χρήση της διάταξης η οποία είχε ενταχθεί στο νομοσχέδιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι απαντούν Μαρινάκης και Φλωρίδης
Όλγα Κεφαλογιάννη στη Βουλή
9
Κοινή γραμμή των «27» της ΕΕ απέναντι στον Τραμπ: Οι θέσεις της Αθήνας για το «Συμβούλιο Ειρήνης» και τη Γροιλανδία και ο παράγοντας Τουρκία
Στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε την ανάγκη οι σχέσεις ΕΕ - ΗΠΑ να διατηρηθούν σε «λειτουργικό» επίπεδο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης στο Euronews: Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της – Οι διατλαντικές σχέσεις γίνονται περίπλοκες
«Η συναίνεση είναι ότι αυτό που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ υπερβαίνει κατά πολύ την εντολή του του ΣΑ του ΟΗΕ. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό οι ΗΠΑ να συμμετέχουν στην ανοικοδόμηση της Γάζας»
O Κυριάκος Μητσοτάκης 7
Κυριάκος Μητσοτάκης για Τραμπ: «Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» – «Μόνο η Δανία και η Γροιλανδία αποφασίζουν για την τύχη τους»
«Η ανάγκη η Ευρώπη να επενδύσει στη στρατηγική της αυτονομία έχει γίνει πια κοινός τόπος», ενώ τόνισε ότι αυτή περνά τόσο από την άμυνα όσο και από την ανταγωνιστικότητα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 35