Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το πρωί της Τρίτης (31.03.2026) στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου, ώστε συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές να πουν το τελευταίο αντίο στην Μαρινέλλα. Η μεγάλη ντίβα του ελληνικού πενταγράμμου έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, βυθίζοντας στον θρήνο την οικογένειά της και αφήνοντας τεράστιο κενό στην ελληνική μουσική σκηνή. Στις 08:00 το πρωί, ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι και αναμένεται να διαρκέσει έως τις 13:00. Στη συνέχεια, η σορός της θα μεταφερθεί στη Μητρόπολη Αθηνών ενώ η οικογένειά της ζήτησε η ταφή να γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Αντί στεφάνων, ζητήθηκε να γίνουν δωρεές στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, «Φλόγα».
Με έκδηλη την συγκίνηση στο πρόσωπό της έφτασε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης η Τάνια Τσανακλίδου προκειμένου να αποχαιρετήσει την μεγάλη Μαρινέλλα. «Ηταν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Ποτέ δεν τσιγκουνευόταν τον καλό λόγο, τις συμβουλές και τη βοήθεια. Αναπαύσου γλυκειά μου αρχόντισσα, θα σε θυμόμαστε για πάνα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το χαμόγελο της πάνω στην σκηνή», είπε χαρακτηριστικά.
Η Τάνια Τσανακλίδου δεν μπορούσε να μην αποχαιρετήσει τη μεγάλη ντίβα του ελληνικού τραγουδιού. Λίγο πριν τις 11 έφτασε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης για να πει το τελευταίο αντίο στη Μαρινέλα.

![[385918] ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ Η ΣΟΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑΣ (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI) Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Μαρινέλλας, στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, Τρίτη 31 Μαρτίου 2026. (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)](https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2026/03/kideia-marinellas-scaled.jpg)
Από στεφάνια έχει κατακλυστεί η Μητρόπολη, εκεί όπου στις δύο το μεσημέρι θα τελεστεί η κηδεία της μεγάλης Μαρινέλλας.
Μεταξύ άλλων στεφάνια έχουν στείλει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, οι εφημερίδες Το Βήμα και Τα ΝΕΑ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συζυγό του Μαρέβα, ο Όμιλος ΑΝΤ1, ο Οργανισμός συλλογικής διαχείρισης τραγουδιστών ερμηνευτών, η οικογένεια Παπαθεοχάρη, το Mega, η Κατιάννα Μπαλανίκα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Μάκης Κακέτσης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, το Πανελλήνιο Σωματείο Τραγουδοποιών, η οικογένεια της Βίκυς Μοσχολιού, η Νανά Μούσχουρη, η Δέσποινα Τσώτου, ο Στέφανος Βουρος τον οποίο είχε βαφτίσει η τραγουδίστρια, η οικογένεια Μητροπάνου, ο Γιάννης Βούρος, η Λουκίλα Πλέσσα Καρρέρ, ο ΣΥΡΙΖΑ Προεδρεύτικη Συμμαχία, Μάγδα Κοντογιάννη, Νίκος Κοκλώνης, η ομάδα του Άρη, το ΚΚΕ, η Minos EMI, ο Μάκης και η Ρούλα Μάτσα, η Sony music, η Panic Records, η οικογένεια Βίκτωρα Αντύπα, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η Κάτια Δανδουλάκη.
![[385918] ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ Η ΣΟΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑΣ (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI) Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Μαρινέλλας, στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, Τρίτη 31 Μαρτίου 2026. (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)](https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2026/03/stefania-scaled.jpg)
![[385918] ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ Η ΣΟΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑΣ (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI) Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Μαρινέλλας, στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, Τρίτη 31 Μαρτίου 2026. (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)](https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2026/03/stefani-mitsotakis-scaled.jpg)
Έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης βρίσκεται αρκετός κόσμος. Τα τραγούδια της Μαρινέλλας σημάδεψαν γενιές και ο χαμός της προκάλεσε μεγάλη θλίψη σε όλους.
Το φέρετρο της Μαρινέλλας στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης είναι στολισμένο με λευκά τριαντάφυλλα. Σε περίοπτη θέση βρίσκεται και μια φωτογραφία της τραγουδίστριας.
Από νωρίς, πολύς κόσμος έσπευσε να περάσει από το παρεκκλήσει για να αποτίσει τον ύστατο χαιρετισμό στη μεγάλη καλλιτέχνιδα, που συντρόφεψε με τα τραγούδια της την καθημερινότητά τους για πολλές δεκαετίες. Αρκετοί άφηναν ένα λουλούδι και όλοι, όσοι περίμεναν στη σειρά, είχαν κάτι να πουν για τη ζωή και να εξάρουν την καταπληκτική φωνή και την αξιοσημείωτη καριέρα της.
![[385918] ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ Η ΣΟΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑΣ (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI) Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Μαρινέλλας, στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, Τρίτη 31 Μαρτίου 2026. (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)](https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2026/03/feretro-marinella-scaled.jpg)
![[385918] ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ Η ΣΟΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑΣ (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI) Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Μαρινέλλας, στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, Τρίτη 31 Μαρτίου 2026. (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)](https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2026/03/stefani-marinakis-scaled.jpg)
Το καλλιτεχνικό όνομα Μαρινέλλα της το έδωσε ο τραγουδοποιός Τόλης Χάρμας, εμπνευσμένος από το ομώνυμο τραγούδι του.
Η Κυριακή Παπαδοπούλου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από γονείς με ρίζες στην Ανατολική Θράκη και την Κωνσταντινούπολη. Η οικογένειά της στάθηκε υποστηρικτική στην επιθυμία της να κυνηγήσει τα όνειρά της, καθώς από νεαρή ηλικία η ξεχωριστή φωνή της δεν περνούσε απαρατήρητη. Το πρώτο της σημαντικό βήμα στη σκηνή έγινε σε ηλικία 17 ετών, όταν συμμετείχε σε έναν περιοδεύοντα θίασο.
Στη διάρκεια μιας περιοδείας, η τραγουδίστρια του θιάσου αρρώστησε και η Κική ανέλαβε να την αντικαταστήσει. Ερμήνευσε το τραγούδι της Σοφίας Βέμπο «Ο άνθρωπός μου», κάνοντας έτσι το πρώτο αποφασιστικό βήμα προς μια λαμπρή καριέρα.
Το καλλιτεχνικό όνομα «Μαρινέλλα» το υιοθέτησε το 1956, όταν εμφανιζόταν στο κέντρο «Πανόραμα» στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, τον Αύγουστο του 1957, γνώρισε τον Στέλιο Καζαντζίδη. Ανάμεσά τους γεννήθηκε μια δυνατή σχέση και σύντομα άρχισαν να εμφανίζονται μαζί ως ντουέτο. Η Μαρινέλλα κρατούσε τη δεύτερη φωνή, συμπληρώνοντας ιδανικά την ξεχωριστή, βαθιά και ιδιαίτερα εκφραστική φωνή του Καζαντζίδη.
Η επιτυχία τους, τόσο στα νυχτερινά κέντρα της Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό, υπήρξε εντυπωσιακή. Αυτό αποτυπώθηκε και στη συμμετοχή τους στον κινηματογράφο ήδη από το 1960, ενώ συνολικά η Μαρινέλλα εμφανίστηκε ως τραγουδίστρια σε 20 ταινίες.
Η καριέρα της απογειώθηκε μετά το 1966, όταν ολοκληρώθηκε ο γάμος της με τον Καζαντζίδη. Με τραγούδια όπως το «Σταλιά-σταλιά» του Γιώργου Ζαμπέτα από την ταινία «Ο πιο καλός ο μαθητής» (1968) και το «Άνοιξε πέτρα» του Μίμη Πλέσσα από την ταινία «Γοργόνες και Μάγκες», κατέκτησε οριστικά την αγάπη του κοινού.
![[385918] ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ Η ΣΟΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑΣ (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI) Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Μαρινέλλας, στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, Τρίτη 31 Μαρτίου 2026. (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)](https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2026/03/papatheoxari-scaled.jpg)
![[385918] ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ Η ΣΟΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑΣ (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI) Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Μαρινέλλας, στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, Τρίτη 31 Μαρτίου 2026. (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)](https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2026/03/feretro-eurok.jpg)
Με συγκινητικά λόγια αποχαιρετά τη Μαρινέλλα η μεγάλη Νανά Μούσχουρη. «Θεέ μου μας έμαθες εσύ τόσο πολύ να τραγουδάμε. Καλό ταξίδι ακριβή μου», γράφει στο στεφάνι που έστειλε στη μνήμη της.
![[385918] ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ Η ΣΟΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑΣ (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI) Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Μαρινέλλας, στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, Τρίτη 31 Μαρτίου 2026. (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)](https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2026/03/mousxouri-scaled.jpg)
Η οικογένεια της Μαρινέλλας έφτασε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης στις 8 παρά δέκα το πρωί. Η κόρη της Τζωρτζίνα, αλλά και τα εγγόνια της Μελίνα και Δημήτρης ήρθαν από νωρίς για να την αποχαιρετήσουν.
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα σφράγισε μια ολόκληρη εποχή με τις ερμηνείες και τα τραγούδια της. Στην τελευταία της έξοδο στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης είναι με ένα κόκκινο φουλάρι στο φέρετρο.
Η περιπέτεια με την υγεία της Μαρινέλλας άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2024, όταν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ βρισκόταν πάνω στη σκηνή του Ηρωδείου και τραγουδούσε. Από τότε έδωσε σπουδαία μάχη...
Κατά τη διάρκεια της 65χρονης καριέρας της ερμήνευσε πλήθος τραγουδιών σημαντικών δημιουργών, κερδίζοντας την αγάπη και τον θαυμασμό του κοινού σε κάθε της εμφάνιση, είτε σε μουσικές σκηνές, είτε σε θέατρα, είτε σε μεγάλες συναυλίες.
Στην νεκρώσιμη ακολουθία θα μιλήσουν ο Γιώργος Νταλάρας και η Χάρις Αλεξίου, οι οποίοι επιλέχθηκαν λόγω της ιστορίας και της στενής σχέσης που είχαν με την ανεπανάληπτη τραγουδίστρια.

![[385918] ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ Η ΣΟΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑΣ (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI) Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Μαρινέλλας, στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, Τρίτη 31 Μαρτίου 2026. (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)](https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2026/03/marinela-oikogeneia-1-scaled.jpg)
Μαζί και από εδώ θα πούμε το τελευταίο αντίο στην ανεπανάληπτη τραγουδίστρια, Μαρινέλλα.