Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Euro 2020: Φαβορί η Γαλλία κόντρα στους Ελβετούς, «μάχη» Κροατίας – Ισπανίας

Euro 2020: Φαβορί η Γαλλία κόντρα στους Ελβετούς, «μάχη» Κροατίας – Ισπανίας
ΦΩΤΟ Reuters

Η φάση των «16» του Euro 2020 συνεχίζεται σήμερα (28/06), αφού στις 19:00 στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης, η -σκληροτράχηλη και φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018- Κροατία θα αντιμετωπίσει την Ισπανία (LIVE από το Newsit.gr), ενώ στις 22:00 στο Βουκουρέστι η Γαλλία -εκ των μεγάλων φαβορί της διοργάνωσης- υποδέχεται την Ελβετία LIVE από το Newsit.gr, θέλοντας να κάνει το πρώτο, μεγάλο βήμα μέχρι τον τελικό της 11ης Ιουλίου στο Γουέμπλεϊ.

Η Κροατία έρχεται με… φόρα μετά την εμφατική νίκη της επί της Σκωτίας με 3-1 και την πρόκρισή της στην τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου. Θα στερηθεί των υπηρεσιών του τιμωρημένου Λόβρεν, τη θέση του οποίου στο βασικό σχήμα θα πάρει ο Τσαλέτα-Τσαρ, σε σχέση με το ματς της Γλασκώβης. Στο μεταξύ, ο τεχνικός της «Χρβάτσκα», Ζλάτκο Ντάλιτς, καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τον Πέρισιτς, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και θα μείνει σε καραντίνα για 10 ημέρες. Τη θέση του στο αρχικό σχήμα αναμένεται να πάρει ο Ρέμπιτς.

Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής της Ισπανίας, Λουίς Ενρίκε, είδε την ομάδα του να ξαναβρίσκει το ηθικό της μετά το 5-0 επί της Σλοβακίας που την οδήγησε στην πρόκριση ως 2η από τον 5ο όμιλο. Ο Αθπιλικουέτα αντιμετωπίζει ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού, ωστόσο αναμένεται να ξεκινήσει στην ενδεκάδα. Αντίθετα, οι Φεράν Τόρες και Τιάγκο θα μείνουν ξανά στον πάγκο. Όποια ομάδα προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά το νικητή του ζευγαριού Γαλλία-Ελβετία στις 2 Ιουλίου στην Αγία Πετρούπολη.

Στο Βουκουρέστι η Γαλλία είναι το απόλυτο φαβορί απέναντι στην Ελβετία, μολονότι στις δύο τελευταίες συναντήσεις τους σε μεγάλα τουρνουά έμειναν στο 0-0, αλλά σε αγώνες για τη φάση των ομίλων. Ο Ντιντιέ Ντεσάν έχει να διαχειριστεί, πάντως, αρκετά «θέματα» τραυματισμών, ειδικά στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Ερναντέζ τραυματίστηκε στο γόνατο στο ματς με την Πορτογαλία, ενώ και ο Ντιν θα χάσει τον αγώνα λόγω μυϊκού τραυματισμού. Ακόμη κι ο Ραμπιό, ο οποίος προορίζεται ως λύση… ανάγκης στα αριστερά, έχει ενοχλήσεις στον αστράγαλο, αλλά αναμένεται να προλάβει το ματς. Εκτός «μάχης» είναι ο Ουσμάν Ντεμπελε, που θα χάσει όλο το υπόλοιπο τουρνουά, ενώ από μικροτραυματισμούς ταλαιπωρούνται και οι Λεμάρ και Τουράμ. Από την άλλη πλευρά ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών κι αναμένεται να παρατάξει το καλύτερο δυνατό σχήμα. Όποια ομάδα προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά το νικητή του ζευγαριού Κροατία-Ισπανία στις 2 Ιουλίου στην Αγία Πετρούπολη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις