Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Euro 2020: Στο Πορτογαλία – Γαλλία τα βλέμματα, «καίγεται» για νίκη η Ισπανία

Euro 2020: Στο Πορτογαλία – Γαλλία τα βλέμματα, «καίγεται» για νίκη η Ισπανία
ΦΩΤΟ Reuters

Η αυλαία της φάσης των ομίλων του Euro 2020 πέφτει σήμερα (23/6) με τη ρεβάνς του τελικού του 2016 ανάμεσα σε Πορτογαλία και Γαλλία (22:00, LIVE από το Newsit.gr) στον 6ο όμιλο να ξεχωρίζει, την ώρα που στον 5ο όμιλο η Ισπανία ψάχνει κόντρα στη Σλοβακία (19:00, LIVE από το Newsit.gr) τη νίκη που θα την στείλει στους «16» της διοργάνωσης. 

Η βαριά ήττα της Πορτογαλίας από τη Γερμανία, φέρνει τους Ίβηρες σε πιο δυσχερή θέση και με μεγαλύτερη ανάγκη για βαθμούς έναντι των Γάλλων, σε ένα ματς-επαναληπτικό του τελικού του Euro 2016. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ορίζει μόνη της τη μοίρα της και θα βασιστεί και πάλι στον πρώτο σκόρερ του τουρνουά αλλά και ρέκορντμαν σε πολλές κατηγορίες, Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι «τρικολόρ» έμειναν στην ισοπαλία με την Ουγγαρία, είναι στην κορυφή του ομίλου και ακόμη κι αν ηττηθούν πιθανότατα θα βρεθούν στους «16». Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, πάντως, αφού στήριξε τον Καρίμ Μπενζεμά παρά την αφλογιστία του, ζήτησε μόνο τη νίκη, αφού «είμαστε οι παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρέπει να το αποδεικνύουμε».

Η Γερμανία ανέκαμψε με εκκωφαντικό τρόπο από την ήττα από τη Γαλλία και, υποχρεώνοντας τους Πορτογάλους στην ισοφάριση της πιο βαριάς ήττας τους σε Euro, έβαλαν «φωτιά» στον όμιλο. Ακόμα και μια ισοπαλία θα είναι αρκετή για την ομάδα του Γιόακιμ Λεβ ώστε να βρεθεί στη νοκ άουτ φάση του τουρνουά, ενώ υπάρχουν και οι τραυματισμοί που αφήνουν εκτός τον Τόμας Μίλερ και ίσως τους Ματς Χούμελς, Ιλκάι Γκιουντογκάν. Από την άλλη, οι Ούγγροι δεν έχουν να χάσουν κάτι. Ίσα-ίσα που με την ισοπαλία που απέσπασαν από τη Γαλλία πήραν και ψυχολογία. Η νίκη στο Μόναχο δεν είναι, προφανώς, κι ό,τι πιο εύκολο γι’ αυτό και ο Μάρκο Ρόσι ζήτησε από τους παίκτες του «να κάνουν το τέλειο παιχνίδι».

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

1. Γαλλία  4 (2-1)
2. Γερμανία  3 (4-3)
3. Πορτογαλία  3 (5-4)
4. Ουγγαρία  1 (1-4)

Όλα είναι ανοιχτά στον 5o Όμιλο, μπαίνοντας στην τελευταία αγωνιστική. Σουηδία και Σλοβακία έχουν, για την ώρα, προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ωστόσο όλα μπορεί να ανατραπούν μιας και παίζουν κόντρα σε Πολωνία και Ισπανία, αντίστοιχα, που… καίγονται για νίκη.

Η ευφορία στη Σλοβακία έπειτα από τη νίκη της πρεμιέρας μετριάστηκε σε μεγάλο βαθμό έπειτα από την ήττα από τη Σουηδία, αλλά η ομάδα του Στέφαν Τάρκοβιτς είναι δεύτερη και κρατά την τύχη της στα… πόδια της. Ίσως και η ισοπαλία να της είναι αρκετή, δε θα είναι, όμως, στην Ισπανία. Οι «φούριας ρόχας», έπειτα από δύο σερί ισοπαλίες, χρειάζονται μόνο το «τρίποντο» για να βρεθούν στα νοκ άουτ παιχνίδια. Ο Λουίς Ενρίκε ζήτησε από τους παίκτες του να εμφανιστούν «πεινασμένοι» για διάκριση και πόνταρε στη δύναμη της έδρας, μιας και ο αγώνας διεξάγεται στη Σεβίλλη.

Το πέναλτι του Εμίλ Φόρσμπεργκ έφερε τη Σουηδία στην κορυφή του ομίλου – έκπληξη κατά πολλούς. Ωστόσο, με μια ισοπαλία θα βρεθεί σίγουρα στους «16» η ομάδα του Γιάνε Άντερσον – αήττητη στα επτά τελευταία παιχνίδια της – που στην επίθεση περιμένει πολλά από τον Αλεξάντερ Ισάκ και στην άμυνα ευελπιστεί να σταματήσει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Οι Πολωνοί χρειάζονται μόνο τη νίκη, έπειτα από την ήττα-σοκ από τη Σλοβακία και την εμψυχωτική ισοπαλία με την Ισπανία, αν θέλουν να βρεθούν στους «16». Κι ο «Λέβα» θέλει όσο τίποτε άλλο να σκοράρει για να φτάσει τα τέσσερα (4) σε EURO αλλά και να προσπεράσει στη σχετική λίστα τον Γιάκουμπ Μπλαστσικόφσκι. Στα συν για τον Πάουλο Σόουζα η επιστροφή του Γκρέγκορζ Κρικόβιακ αλλά και η πιθανή χρησιμοποίηση του Κάρολ Σφιντέρσκι στο αρχικό σχήμα.

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

1. Σουηδία  4 (1-0)

2. Σλοβακία 3 (2-2) 

3. Ισπανία  2 (1-1)

4. Πολωνία  1 (2-3)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις