Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Euro 2020: Συμφωνία των Αρχών για παρουσία 1000 Ιταλών στον τελικό του «Γουέμπλεϊ»

Euro 2020: Συμφωνία των Αρχών για παρουσία 1000 Ιταλών στον τελικό του «Γουέμπλεϊ»

Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και οι βρετανικές αρχές συμφώνησαν την Τετάρτη (07/07) για την παρουσία 1.000 υποστηρικτών της «σκουάντρα ατζούρα» στον τελικό του Euro 2020 στο Wembley την προσεχή Κυριακή (11/07).

Mε 1000 οπαδούς στο πλευρό της θα διεκδικήσει η Ιταλία το τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης την προσεχή Κυριακή, όπως έγινε γνωστό σήμερα. Οι συγκεκριμένοι φίλαθλοι θα «εξαιρεθούν» από την καραντίνα κατά την άφιξή τους στο «Νησί», όχι όμως και κατά το ταξίδι της επιστροφής, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία.

Κατά τις δύο προηγούμενες παρουσίες της Ιταλίας στο Webley στα προημιτελικά και στον ημιτελικό του Euro 2020, η άφιξη Ιταλών φιλάθλων στην Αγγλία ήταν σχεδόν… αδύνατη, λόγω της υποχρεωτικής καραντίνας δέκα ημερών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως μέτρο καταπολέμησης της πανδημίας του κορονοϊού και δη της μετάλλαξης «Δέλτα» που έχει αρχίσει να «σαρώνει» τη χώρα.

Αυτή τη φορά θα δοθεί το «πράσινο φως» σε 1.000 φιλάθλους, οι οποίοι όμως θα πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένους κανόνες. Θα φτάσουν στο Λονδίνο (από τη Ρώμη και το Μιλάνο) λίγο πριν την έναρξη του αγώνα και δεν θα μείνουν στην πόλη για περισσότερο από 12 ώρες.

Παράλληλα θα χρησιμοποιήσουν ειδικές πτήσεις τσάρτερ και η μετακίνησή τους προς και από το Wembley θα οργανωθεί από την ιταλική ομοσπονδία, η οποία θα τους βάλει σε συγκεκριμένα σημεία σε κατάσταση «φούσκας».

Πριν την αναχώρησή τους από την Ιταλία, οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάνουν τεστ PCR και κατά την επιστροφή τους θα παραμείνουν σε υποχρεωτική πενθήμερη καραντίνα, κάτι που ισχύει άλλωστε και για όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ιταλία απ’ την Αγγλία.

Το όλο ταξίδι θα κοστίσει 610 ευρώ για τη μεταφορά και 95 ευρώ για το εισιτήριο του αγώνα και οι φίλαθλοι που σκοπεύουν να ενισχύσουν τους «ατζούρι» στον τελικό θα έχουν περιθώριο για να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης (08/07).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις