Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Euroleague: Η Μακάμπι πήρε το «θρίλερ» με την Ρεάλ – Διέσυρε την Μπάγερν η Αρμάνι (videos)

Euroleague: Η Μακάμπι πήρε το «θρίλερ» με την Ρεάλ – Διέσυρε την Μπάγερν η Αρμάνι (videos)

Η Μακάμπι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τάιλερ Ντόρσεϊ πήρε δραματική νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης στην 21η αγωνιστική της Euroleague. Υπερηχητική ήταν η Αρμάνι Μιλάνο που «ταπείνωσε» την Μπάγερν Μονάχου, ενώ στις νίκες επέστρεψε και η Βιλερμπάν κόντρα στη Βαλένθια. 

Με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να κάνει ρεκόρ καριέρας σε πόντους και index, η Μακάμπ πήρε το «θρίλερ» με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Τελ Αβίβ, 86-84, για την 21η αγωνιστική. Ο Ντόρσεϊ ήταν αυτός που έκανε και το 85-82 στα 10΄΄, ο Γκάμπριελ Ντεκ ευστόχησε σε 2 βολές μετά το φάουλ του Ζούσμαν (85-84) και όταν οι διαιτητές υπέδειξαν αντιαθλητικό φάουλ στον Τζέφρι Τέιλορ πάνω στον Οθέλο Χάντερ φάνηκε πως η πλάστιγγα έγερνε υπέρ των γηπεδούχων.

Όμως, ο Αμερικανός σέντερ της Μακάμπι έχασε και τις δύο βολές. Στην επαναφορά από πλευράς Μακάμπι, η μπάλα βγήκε εκτός από παίκτη της Ρεάλ που προσπάθησε να κλέψει την μπάλα στην πρώτη πάσα από τον Ουίλμπεκιν, ενώ ο τελευταίος πήρε το φάουλ από τον Λαπροβίτολα στη νέα επαναφορά, αλλά ευστόχησε μόνο στη 2η βολή (86-84). Ο Λάσο έριξε τον Τζέισι Κάρολ για να σουτάρει τρίποντο στα 7΄΄ που απέμεναν. Ο Σφαιρόπουλος επέλεξε να μην σταματήσουν με φάουλ τη Ρεάλ και τον χρόνο και του… βγήκε, αφού ο Ντράγκαν Μπέντερ έκλεψε την μπάλα και η Μακάμπι πήρε μια μεγάλη νίκη, ανεβάζοντας το ρεκόρ της σε 10-11, μετά από δύο σερί νίκες.  

Η Αρμάνι σάρωσε στο «Φόρουμ» 75-51 την Μπάγερν για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και έφτασε στο 13-7 το ρεκόρ της, έχοντας και ένα ματς λιγότερο και αφήνοντας τους πρωταθλητές Γερμανίας στο 12-9.

Οι παίκτες του Ετορε Μεσίνα έκαναν διάφορα σερί στο δεύτερο δεκάλεπτο και έφτασαν σε νταμπλ σκορ, ανεβάζοντας σταθερά τη διαφορά στη συνέχεια. Πρωταγωνιστες για τους νικητές ήταν οι Ροντρίγκεθ με 14, Πάντερ με 12 και Μορασκίνι με 11 πόντους. Για τους Βαυαρούς, διασώθηκε ο Ρέινολντς με 12 πόντους.

Παρά την μεγάλη προσπάθεια του Σέρβου φόργουορντ (18π.), η Βιλερμπάν επικράτησε άνετα της Βαλένθια 90-77 στη Γαλλία. Οι Γάλλοι που είχαν σε καλή μέρα τον Ουίλιαμ Χάουαρντ (17π.), ήταν αρκετά εύστοχοι πίσω από τα 6,75, αλλά παρά τη νίκη δεν κατάφεραν να ξεκολλήσουν από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας (7-14), ισοβαθμώντας βέβαια με Άλμπα Βερολίνου, Ερυθρό Αστέρα και Παναθηναϊκό. Στον αντίποδα οι Ισπανοί (11-10), έχασαν μεγάλη ευκαιρία να μπουν στην οκτάδα και έτσι άνοιξαν τον δρόμο για τον 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις