Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Euroleague: Η ΤΣΣΚΑ πήρε τον «εμφύλιο» με τη Χίμκι – «Μπλόκο» στο Βελιγράδι για τη Βαλένθια (videos)

Euroleague: Η ΤΣΣΚΑ πήρε τον «εμφύλιο» με τη Χίμκι – «Μπλόκο» στο Βελιγράδι για τη Βαλένθια (videos)

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το εκτός έδρας ματς με τη Χίμκι για την 15η αγωνιστική της Euroleague επικρατώντας 83-65 και εδραιώνοντας τη θέση της στην κορυφή της βαθμολογίας. Μεγάλη νίκη επί της Βαλένθια σημείωσε ο Ερυθρός Αστέρας στο Βελιγράδι (76-73) βάζοντας… φρένο στην ξέφρενη πορεία των «νυχτερίδων».

Το «τρένο» της ΤΣΣΚΑ συνεχίζει χωρίς στάσεις, με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να διευρύνει το σερί της στις δέκα νίκες και να παραμένει στην κορυφή της κατάταξης με ρεκόρ 12-3. Οι Μοσχοβίτες επικράτησαν άνετα με 83-65 της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στη Megasport Arena, στον ρωσικό «εμφύλιο» της 15ης αγωνιστικής της Euroleague, υποχρεώνοντας την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στην πέμπτη ήττα της σε 13 αγώνες.

Η εξαντλητική άμυνα, σε συνδυασμό με την απόλυτη κυριαρχία των επιθετικών ριμπάουντ (10 έναντι 3) και τις επιθετικές ορέξεις του Μάικ Τζέιμς (20π., 6ρ., 7ασ., 4κλ.) οδήγησαν την ΤΣΣΚΑ σε ένα ήσυχο απόγευμα, μακριά από ανατροπές.

Με νταμπλ νταμπλ σε πόντους (13) και ριμπάουντ (13) τελείωσε τον αγώνα ο Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο οποίος δεν είχε αντίπαλο μέσα στις δύο ρακέτες. Από τη Ζενίτ των 11 λαθών ξεχώρισε ο Κέβιν Πάνγκος με 14 πόντους.

Ο Ερυθρός Αστέρας έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί των πέντε ηττών, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα και βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 5-10. Οι Σέρβοι επικράτησαν με 76-73 της Βαλένθια στο Βελιγράδι, για τη 15η αγωνιστική της Euroleague, υποχρεώνοντας τις «νυχτερίδες» στην έκτη ήττα τους.

Η Βαλένθια αντέδρασε από το εις βάρος της 45-36 του ημιχρόνου και με επιμέρους σκορ 21-12 στην τρίτη περίοδο επέστρεψε στη διεκδίκηση της νίκης (57-57 στο 30΄). Έξι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, μάλιστα, προσπέρασε με 65-67, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Τζόρνταν Λόιντ, ο οποίος σημειώνοντας του 9 από τους 11 πόντους του Ερυθρού Αστέρα μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, οδήγησε εκ του ασφαλούς τους Σέρβους στην επιτυχία.

Ο Αμερικανός γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους και 6 ασίστ, όντας ο κορυφαίος της ομάδας του, ενώ από τη Βαλένθια ξεχώρισε ο Κλέμεν Πρέπελιτς με 15.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις