Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Euroleague: «Βασίλισσα» στο Μόναχο η Ρεάλ – «Σαρωτική» επιστροφή στις νίκες για τη Βαλένθια (videos)

Euroleague: «Βασίλισσα» στο Μόναχο η Ρεάλ – «Σαρωτική» επιστροφή στις νίκες για τη Βαλένθια  (videos)
ΦΩΤΟ Intime

H Ρεάλ Μαδρίτης πήρε σπουδαίο διπλό στο Μόναχο επί της Μπάγερν, σε ένα συναρπαστικό ματς για την 20η αγωνιστική της Euroleague, που κρίθηκε στην παράταση. Επιστροφή στις νίκες για τη Βαλένθια που «ισοπέδωσε» τον Ερυθρό Αστέρα.  

Με την Μπάγερν να «καταρρέει» επιθετικά στην παράταση (72-72κ.α.), η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε νικηφόρα από το Μόναχο, όπου πανηγύρισε το έκτο εφετινό «διπλό» της. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο επικράτησε με 81-76 των Γερμανών, για την 20η αγωνιστική της Euroleague, και με ρεκόρ 13-6 έμεινε μόνη στην τρίτη θέση της κατάταξης. Στον αντίποδα, η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι επέστρεψε στις ήττες και υποχώρησε στην έκτη θέση με ρεκόρ 12-8.

Μετά από μία αμφίρροπη «μονομαχία», οι Γερμανοί… προσπέρασαν στο 39΄ με +2 (72-70), μετά από τρίποντο του Λούτσιτς, αλλά ο Ντεκ σημείωσε στα 22΄΄ το δίποντο της ισοφάρισης, αστοχώντας όμως σε αυτό της εκπνοής της κανονικής διάρκειας. Στην παράταση, οι Ισπανοί δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους έτρεξαν με το… καλημέρα σερί 0-7, προηγήθηκαν με 72-79 στα 47΄΄ για τη λήξη του επιπλέουν πενταλέπτου και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με τον προπονητή των Βαυαρών, Αντρέα Τρινκιέρι να γίνεται ωστόσο ξανά πρωταγωνιστής αφού είχε επεισόδιο με τον ομόλογό του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο.

Στα καθαρά αγωνιστικά κορυφαίος των νικητών, που «άγγιξε» το νταμπλ-νταμπλ (26 πόντους, 9 ριμπάουντ) ο Βάλτερ Ταβάρες, ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Τζέιλεν Ρέινολντς με 18.

Εμφατική επιστροφή στις νίκες για την Βαλένθια, η οποία μετά από τρία αγωνιστικά… χαστούκια «χαμογέλασε» και πάλι. Οι «νυχτερίδες» ξέσπασαν πάνω στον Ερυθρό Αστέρα, επί ισπανικού εδάφους, και με το τελικό 91-71, για την 20ή αγωνιστική της Euroleague, μπήκαν και πάλι σε… τροχιά οκτάδας. Στον αντίποδα, οι Σέρβοι υπέστησαν τη δεύτερη διαδοχική ήττα και 13η και σε 19 αναμετρήσεις.

Η δυνατή… εκκίνηση (27-15 στο 10΄) και η άμυνα της επανάληψης, όταν περιόρισε τον Ερυθρό Αστέρα στους 29 πόντους, αποτέλεσαν τα «κλειδιά» της επιτυχίας της ισπανικής ομάδας, η οποία δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα στο σκορ, ούτε αισθάνθηκε την… ανάσα των Σέρβων.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Λουί Λαμπεϊρί με 16 πόντους, ενώ από τον Ερυθρό Αστέρα των μόλις 5/19 τριπόντων και των 17 λαθών ξεχώρισε ο Τζόνι Ο’Μπράιαντ με 21 πόντους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις