Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Φέργκιουσον: Ήταν η κατάλληλη στιγμή για να φύγω

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θέλησε να φύγει ως πρωταθλητής από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα κατάφερε. Ο 71χρονος Σκοτσέζος τεχνικός κατέκτησε 38 τρόπαια από το 1986 και φεύγει αφήνοντας πίσω του τεράστια κληρονομιά.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αφήσει την τεχνική καθοδήγηση του συλλόγου.

“Ήταν η κατάλληλη στιγμή. Σκέφτηκα πολύ για να πάρω αυτή την απόφαση. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να φύγω από την ομάδα αφήνοντάς την στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και πιστεύω ότι τα κατάφερα.

Η ποιότητα της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα είναι τέτοια που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανάλογες επιτυχίες και στο μέλλον. Η οργάνωση στα τμήματα υποδομής διασφαλίζει ότι το μέλλον του συλλόγου θα παραμείνει λαμπρό.”

– Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κατέκτησε 38 τρόπαια ενώ ο επόμενος προπονητής Αγγλικής ομάδας σε συλλογή τίτλων τα τελευταία 27 χρόνια είναι ο Αρσέν Βενγκέρ με 11.

– Ο Φέργκιουσον έκατσε στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε 1033 ματς της Πρέμιερ Λιγκ και είχε 624 νίκες, 237 ισοπαλίες και 172 ήττες.

Τέλος εποχής! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την αποχώρηση του Φέργκιουσον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε