Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Final Four 2022 – Αταμάν: «Θα καλωσορίσουμε ακόμα και 15 χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού – Θέλω Μπαρτσελόνα στον τελικό»

Final Four 2022 – Αταμάν: «Θα καλωσορίσουμε ακόμα και 15 χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού – Θέλω Μπαρτσελόνα στον τελικό»
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να “κυριαρχήσει” στο Βελιγράδι με τους οπαδούς του, αλλά ο Εργκίν Αταμάν δεν έδειξε να… φοβάται τον κόσμο των Πειραιωτών, ενόψει του ημιτελικού στο Final Four της Euroleague.

Ο προπονητής της Αναντολού Εφές μίλησε για το παιχνίδι των δύο ομάδων, αλλά δεν δίστασε να απαντήσει και για τον τελικό, επιλέγοντας την Μπαρτσελόνα ως αντίπαλο, δείχνοντας σίγουρος για την τουρκική ομάδα.

Οι δηλώσεις του Ατάμαν

«Είμαστε ενθουσιασμένοι, που θα βρεθούμε ξανά στο Final Four. Θέλουμε να είμαστε και πάλι πρωταθλητές σε αυτό το τουρνουά, στο οποίο δίνουμε το «παρών» για τρίτη συνεχόμενη φορά. Θέλουμε να προστατεύσουμε τον τίτλο μας.

Οι αντίπαλοι είναι πολύ δυνατοί. Στα ημιτελικά θα παιχτεί τουρκοελληνικό ντέρμπι από τη μία πλευρά και El Clasico από την άλλη. Αφού περάσουμε τα ημιτελικά, θέλουμε να κερδίσουμε τον τελικό και να φέρουμε το τρόπαιο στη χώρα μας.

Δεν υπάρχει πίεση πάνω μας. Αντιθέτως, νιώθουμε πολύ άνετα. Αυτή είναι η πέμπτη φορά μου σε Final Four. Παίζουμε Final Four για τρίτη συνεχόμενη φορά με αυτή την ομάδα. Πριν πάμε στο Βελιγράδι, όμως, το μυαλό μας είναι στη σειρά των πλέι οφ, που θα παίξουμε με την Καρσίγιακα. Είμαστε μια ομάδα, που ξέρει να παίζει στους τελικούς. Είμαστε μια ομάδα, που της αρέσει να παίζει μονούς αγώνες.

Δεν σκέφτομαι ποτέ να χάσω πριν το ματς. Ήταν ένα πολύ δύσκολο γεγονός να πάει η τελευταία ομάδα της EuroLeague στον τελικό. Δυσκολευτήκαμε και αυτήν τη σεζόν, αφού παίξαμε στο Final Four τρία συνεχόμενα χρόνια, ίσως η ομάδα ένιωσε χορτασμένη».

Για την προτίμησή του στον τελικό και τους οπαδούς του Ολυμπιακού: «Δεν έχουμε κερδίσει κανένα από τα παιχνίδια μας με την Μπαρτσελόνα αυτή τη σεζόν. Για αυτό θέλω να τους δω στον τελικό. Παίζαμε με το μειονέκτημα των φιλάθλων, αλλά πάντα ξέραμε πώς να κερδίζουμε. Για παράδειγμα, καταφέραμε να κερδίσουμε εκτός έδρας στο Μιλάνο. 10-15 χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού τους καλωσορίζουμε να έρθουν. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο γήπεδο.

Στον αγώνα της Βαρκελώνης δεν σήκωσα τις γροθιές μου στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα. Υπάρχουν στιγμές όπως αυτή στο γήπεδο μερικές φορές, αλλά πρέπει πάντα να δίνουμε την απάντηση στο γήπεδο και θα δείτε αυτές τις γροθιές στον αέρα για άλλη μια φορά στο Final Four. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα συστήματος. Έχουν πολλούς καλούς παίκτες. Παίζουν με συνέπεια και πειθαρχία. Η χημεία των δύο ομάδων είναι κοντά, αλλά μας αρέσει να παίζουμε γρήγορα, είναι μια ομάδα που της αρέσει να ελέγχει τον ρυθμό».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις