Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Final Four 2022 – Φαλ: «Ξεπεράσαμε ήδη τις προσδοκίες, τώρα θέλουμε την Euroleague»

Final Four 2022 – Φαλ: «Ξεπεράσαμε ήδη τις προσδοκίες, τώρα θέλουμε την Euroleague»
Intime.gr

Ο Μουστάφα Φαλ δήλωσε τυχερός, για την παρουσία του στον Ολυμπιακό και κάνει… όνειρα για την κατάκτηση της Euroleague.

Ο Μουσταφά Φαλ μετρά… αντίστροφα για το πρώτο Final Four στην καριέρα του. Ο 30χρονος Γάλλος σέντερ του Ολυμπιακού παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Euroleague και δήλωσε αισιόδοξος πως η ομάδα του Πειραιά μπορεί να κατακτήσει το τέταρτο τρόπαιο στη διοργάνωση.

«Η Εφές είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης έχουν τα μεγαλύτερα μπάτζετ, αλλά κι εμείς έχουμε τις πιθανότητές μας» είπε συγκεκριμένα ο Φαλ.

Ερωτηθείς για τα συναισθήματά του πριν την αναχώρηση για το Βελιγράδι, ο Φαλ απάντησε: «Νιώθω αρκετά τυχερός που είμαι μέλος μιας ομάδας που προκρίθηκε στο φάιναλ φορ. Είμαι πλέον 30 ετών και ξέρω πως πέρασε καιρός για να φτάσω σε αυτό το σημείο, οπότε θέλω να το απολαύσω. Είναι πραγματικά συναρπαστικό. Δεν συμβαίνει σε όλους. Το γεγονός ότι έπαιξα στη Euroleague σε μεγάλη ηλικία το κάνει πιο εύκολο, γιατί έχω μεγαλύτερη ωριμότητα. Και πιστεύω πως ήρθα σε μια καλή ομάδα. Πέρυσι, ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο σταθερός και δεν μπήκε στα πλέι οφ, αλλά μεγάλωσα κι εγώ μαζί με την ομάδα. Τώρα έχουμε καλές προσδοκίες, πάμε στο φάιναλ φορ και έχουμε υψηλό κίνητρο. Η χρονική συγκυρία είναι τέλεια για εμένα».

Ο Φαλ πρόσθεσε: «Θέλω να κατακτήσω τη Euroleague, οπότε δεν θεωρώ ακόμη επίτευγμα την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Τίποτα, όμως δεν είναι δεδομένο. Μπορεί να έχεις έναν τραυματισμό, χρειάζεσαι και τύχη. Πρέπει να έχεις έναν προπονητή να σε εμπιστευτεί για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο. Για εμένα το να παίζω σε μία από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης είναι μεγάλη υπόθεση, γνωρίζοντας από πού είμαι και τη διαδρομή μου».

Όσον αφορά στην επέκταση στο συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό έως το 2025, ο Φαλ απάντησε: «Η οικογένειά μου νιώθει καλά εδώ κι αυτό είναι σημαντικό. Παλαιότερα ήμουν μόνος και δεν με ένοιαζε να μετακομίσω. Τώρα βρήκα μια καλή ομάδα, ποτέ δεν έπαιξα για μια τόσο μεγάλη ομάδα. Όταν μια μεγάλη ομάδα είναι ικανοποιημένη μαζί σου, πετυχαίνετε νίκες μαζί, ζεις σε μια όμορφη πόλη και έχεις καλό συμβόλαιο, νιώθεις καλά. Μου αρέσει εδώ και δεν υπήρχε λόγος να περιμένω για να υπογράψω αργότερα».

Τέλος, αναφορικά στη μεγάλη στήριξη που θα έχει ο Ολυμπιακός από τον κόσμο του στο Final Four του Βελιγραδίου, ο Φαλ επισήμανε: «Η ατμόσφαιρα θα είναι τρελή, θα έχουμε πολύ κόσμο στο πλευρό μας. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Φυσικά και θέλουμε να νικήσουμε, αλλά ήδη έχουμε ξεπεράσει τις προσδοκίες που υπήρχαν για εμάς στην αρχή της σεζόν. Δεν χρειαζόμαστε έξτρα πίεση. Θα πρέπει απλώς να πάμε να παίξουμε όσο πιο καλά μπορούμε. Έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να ανταγωνιστούμε τον καθένα όλη τη σεζόν. Η Εφές είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης έχουν τα μεγαλύτερα μπάτζετ, αντιμετωπίζουμε μεγάλες ομάδες, αλλά έχουμε τις πιθανότητές μας. Θα παλέψουμε και θα δούμε».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις