Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Formula 1: Ο Χάμιλτον πήρε τη νίκη στην «αρένα» της Σαουδικής Αραβίας

Formula 1: Ο Χάμιλτον πήρε τη νίκη στην «αρένα» της Σαουδικής Αραβίας
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε μεγάλη νίκη στο Γκραν Πρι της Formula 1 στη Σαουδική Αραβία μετά από συγκλονιστική «μάχη» με τον Μαξ Φερστάπεν και έβαλε… φωτιά στη «μάχη» του τίτλου. Πρωταθλήτρια η Mercedes στους κατασκευαστές.

Απίστευτο φινάλε αναμένεται στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, αφού ο Λιούις Χάμιλτον με μία συγκλονιστική εμφάνιση στη Σαουδική Αραβία, σε ένα Γκραν Πρι που διεκόπη δύο φορές λόγω ατυχημάτων, πήρε τελικά τη νίκη (Νο. 103 στην καριέρα του) και ισοβαθμεί με τον Μαξ Φερστάπεν, που τερμάτισε 2ος, στην κατάταξη των οδηγών, με τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull να προηγείται λόγω περισσότερων νικών μέσα στη σεζόν!

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από οριακές προσπεράσεις και μεγάλη αγωνία, με τους δύο οδηγούς να πλησιάζουν στον 40ο γύρο και να ακουμπούν με ευθύνη (σύμφωνα με τους κριτές) του δεύτερου, με τον Μαξ Φερστάπεν να πηγαίνει στους αγωνοδίκες αμέσως μετά τον τερματισμό του. Ο Χάμιλτον τελικά προσπέρασε τον Ολλανδό λίγο μετά και έμεινε πρώτος ως το τέλος. 

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes, κάνοντας και τον ταχύτερο γύρο, κάλυψε τη διαφορά των οκτώ βαθμών που τον χώριζε από τον Μαξ Φερστάπεν κι έτσι παγκόσμιος πρωταθλητής θα αναδειχθεί όποιος από τους δύο «πιλότους» τερματίσει ψηλότερα την επόμενη Κυριακή (12/12) στο Αμπού Ντάμπι. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Βάλτερι Μπότας με έναν φοβερό τελευταίο γύρο χαρίζοντας το πρωτάθλημα κατασκευαστών στη Mercedes. 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις