Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Η UEFA τιμώρησε τον Ολυμπιακό – Κλείνει η θύρα 7 με Μάντσεστερ!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε από την UEFA για ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών του στο ματς με την Άντερλεχτ και η θύρα 7 του “Γ. Καραϊσκάκης” θα είναι μερικώς κλειστή, στην αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για το Τσάμπιονς Λιγκ. Πρόστιμο 30.000 ευρώ στους Πειραιώτες, που θα καταθέσουν έφεση

Άσχημα νέα για τον Ολυμπιακό, ενόψει της αναμέτρησης με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για τους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά και τις καταγγελίες της FARE (Football Against Racism in Europe) για ρατσιστικές συμπεριφορές στο “Γ. Καραϊσκάκης” κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με την Άντερλεχτ.

Το Πειθαρχικό Σώμα της UEFA επέβαλε την ποινή αυτή στους Πειραιώτες εξαιτίας της ρατσιστικής συμπεριφοράς οπαδών (υπήρχε πανό με ρατσιστικό περιεχόμενο στο γήπεδο) κι έτσι οι “ερυθρόλευκοι” υποχρεούνται να κρατήσουν κλειστό ένα τμήμα από το πέταλο στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των “16” του Champions League.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία συμπεριέλαβε στο κατηγορητήριο της την χρήση λέιζερ (άρθρο 16 του Πειθαρχικού Κανονισμού) και πυροτεχνημάτων (άρθρο 16 του Π.Κ.) και την ελλιπή οργάνωση (άρθρο 4 των Κανόνων Ασφαλείας), τιμωρώντας τους “ερυθρόλευκους” και με το χρηματικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να καταθέσει άμεσα έφεση κατά της απόφασης (πρέπει να γίνει μέχρι και τρεις μέρες από την στιγμή που θα λάβει εγγράφως την απόφαση). Ανάλογη ποινή επιβλήθηκε και στη Ζενίτ

Στην ανακοίνωσή της η UEFA αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε για ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών του (Άρθρο 14 του Πειθαρχικού Κώδικα), ανεπαρκή οργάνωση (Άρθρο 33-4 των Κανονισμών Ασφαλείας), τη χρήση βεγγαλικών (άρθρο 16 του Πειθαρχικού Κώδικα) και λέιζερ (Άρθρο 16 του Πειθαρχικού Κώδικα). Κατά συνέπεια κλείσει μέρος της εξέδρας του γηπέδου –το κάτω μέρος της βόρειας κερκίδας- στο επόμενο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι (σ.σ αυτό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Επίσης, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ. 

Η μάχη κατά του ρατσισμού αποτελεί βασική προτεραιότητα της UEFA, η οποία έχει πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού και διακρίσεων τόσο στους αγωνιστικούς χώρους όσο και στις εξέδρες. Κάθε μορφή ρατσιστικής συμπεριφοράς θεωρείται σοβαρό παράπτωμα κατά των κανονισμών και τιμωρείται βαριά. Μετά την αλλαγή των κανονισμών την 1η Ιουνίου, ο αγώνας κατά του ρατσισμού γίνεται πιο έντονος και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή βαρύτερων τιμωριών».

Διαβάστε ακόμα…

“Άρσεναλ και Λίβερπουλ μάχονται για τον Μήτρογλου”

Μίτσελ: Να γιορτάσουμε την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ

Τα λένε Μίτσελ – Μαρινάκης

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο δρόμο του Ολυμπιακού

Οι Άγγλοι… πανηγυρίζουν για τη κλήρωση με Ολυμπιακό

Το πρόγραμμα του Τσάμπιονς Λιγκ

Μίτσελ: Μια μέρα να γίνουμε σαν την Γιουνάιτεντ

Σούπερ ντέρμπι Μάντσεστερ Σίτι – Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ – Μπάγερν

Ο Βάις “σκότωσε” τον Άρη! Ισοφάρισε ρεκόρ 40ετίας ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε