Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ούτε αήττητο, ούτε φιέστα! Ο Παναθηναϊκός διέσυρε τον Ολυμπιακό

ΦΩΤΟ Newsports
ΦΩΤΟ Newsports

– Ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη που θα τον έστεφε πρωταθλητή ή τουλάχιστον την διατήρηση του αήττητου, όμως δεν πέτυχε τίποτα από τα δύο
– Ένας ψυχωμένος και μυαλωμένος Παναθηναϊκός έκανε πάρτι στο Φάληρο, διέλυσε τους “ερυθρόλευκους” με 0-3 και πανηγύρισε μόλις την 2η εκτός έδρας νίκη του σε ντέρμπι την τελευταία 20ετία
– Πράνιτς, Μπεργκ και Αμπέντ τα γκολ των “πράσινων”. Έχασε πέναλτι ο Ντομίνγκες για τον Ολυμπιακό
– Σωριάστηκε στο έδαφος ο Γιάννης Αναστασίου που δέχθηκε ποτήρι στο πρόσωπο
– “Πάγωσαν” όλοι με τον Ολαϊτάν που λιποθύμησε και έφυγε για το νοσοκομείο

Το LIVE του αγώνα

Πάθος, δυνατά μαρκαρίσματα και ασφυκτικό πρέσινγκ ήταν τα χαρακτηριστικά του αγώνα στο πρώτο 20λεπτο. Σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και δύο τελικές προσπάθειες με τον Χολέμπας, η πίεση ψηλά του Παναθηναϊκού δημιουργούσε αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη των “ερυθρόλευκων”. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων στο πρώτο ματς καταγράφηκε στο 23ο λεπτό όταν από την προσπάθεια του Πέρεζ ο Ολαϊτάν βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά έχασε το κοντρόλ μπροστά από τον Καπίνο.

Ο Νιγηριανός άσος “πάγωσε” όλο το γήπεδο στο 33ο λεπτό όταν έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε εντελώς μόνος του στο χορτάρι. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν κοντά του κάλεσαν αμέσως τους γιατρούς να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και άπαντες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου αγωνιούσαν. Τελικά μετά από λίγο ο Ολαϊτάν αποχώρησε έχοντας τις αισθήσεις τους, με τους παίκτες και τον προπονητή του Παναθηναϊκού να χειροκροτούν σε μία από τις ωραιότερες εικόνες του ντέρμπι. Ο Βαλντές πήρε τη θέση του Ολαϊτάν που έφυγε για το νοσοκομείο και προς το τέλος του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε χώρους και απείλησε για πρώτη φορά με τον Μπεργκ να σουτάρει άουτ από δύσκολη γωνία στο 42΄. Τρία λεπτά μετά όμως ο Σουηδός είχε πιο καθαρό μυαλό και στην αντεπίθεση περίμενε το ανέβασμα του Πράνιτς ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Ρομπέρτο “παγώνοντας” το “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Αυτό το γκολ έδωσε φτερά στα πόδια των “πράσινων” που σχεδόν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου άγγιξαν το 0-2. Ο Ζέκα έκλεψε τη μπάλα και με υπέροχη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Μπεργκ αλλά ο Παπαδόπουλος με εξαιρετικό τάκλινγκ έσωσε τον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες ανέβηκαν μέτρα στο γήπεδο και απείλησαν με τον Βαλντέζ στο 59΄, ωστόσο ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερους χώρους, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε στο 67΄ όταν μετά από μία βαθιά μπαλιά ο Μπεργκ νίκησε τον Παπαδόπουλο και πλάσαρε ιδανικά απέναντι από τον Ρομπέρτο για το 0-2.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας σε ποσοστό 70%, αλλά δεν μπορούσε να φτιάξει καθαρές ευκαιρίες, ωστόσο θα μπορούσε να μειώσει όταν ο Κουτρουμπής έσπρωξε τον Βαλντές στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι. Ο Ντομίνγκες πέταξε τη μπάλα ψηλά και μαζί την ευκαιρία του Ολυμπιακού να μπει ξανά στο ματς. Δευτερόλεπτα νωρίτερα ο προπονητής των “πρασίνων”, Γιάννης Αναστασίου, σωριάστηκε στο έδαφος όταν δέχθηκε ένα γεμάτο πλαστικό ποτήρι στο πρόσωπο.

Η νίκη του Παναθηναϊκού πήρε διαστάσεις θριάμβου στο 89΄όταν ο Αμπέντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του αιφνιδιασμένου Ρομπέρτο για το τελικό 0-3. Ακολούθησε 5λεπτη διακοπή λόγω ρίψης αντικειμένων, ενώ το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον πράσινο πάγκο να έχει αποχωρήσει για τα αποδυτήρια.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ):
Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο (46′ Παπαδόπουλος), Χολέμπας, Μανιάτης, Εντινγκά, Ολαϊτάν (35′ Βαλντές), Πέρες, Ντομίνγκες, Κάμπελ.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου):
Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντεφελντ, Νάνο, Λαγός (90′ Μαρινάκης), Πράνιτς, Ατζαγκούν (86′ Καρέλης), Ζέκα, Αμπέντ, Μπεργκ (76′ Πέτριτς).


Δακρυγόνα και κυνηγητό στο “Καραϊσκάκης”

Αναστασίου: Δυστυχώς, χάθηκε ο πολιτισμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε