Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Αρης: “Πράσινος βασιλιάς” στον… πόλεμο του Κυπέλλου [vid, pics]

Παναθηναϊκός – Αρης: “Πράσινος βασιλιάς” στον… πόλεμο του Κυπέλλου [vid, pics]

-Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε για 18η φορά Κυπελλούχος και έκτη σερί στον επεισοδιακό τελικό που άρχισε με μία ώρα καθυστέρηση
-Νίκησε τον Αρη 68-59 και ήταν πολύ καλύτερος από την ομάδα της Θεσσαλονίκης
-Από το γήπεδο που έσπασαν μετά τον τελικό οι οπαδοί του Αρη, αποχώρησε πριν από τον αγώνα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και επέστρεψε στην απονομή…
-Επεσε απίστευτο ξύλο μετά το ματς ανάμεσα στους Αρειανούς και τα ΜΑΤ

Δείτε το live

Σε ένα επεισοδιακό φόντο γεμάτο καπνούς έγινε η απονομή του Κυπέλλου στον Παναθηναϊκό που έγινε η μοναδική ομάδα με έξι σερί τρόπαια στο θεσμό. Ωστόσο, μακάρι να είχαμε να συζητάμε απόψε μόνο για τον αγώνα και τα ρεκόρ…

  

Αν θέλαμε να περιγράψουμε με μια εικόνα όσα συνέβησαν πριν από τον αγώνα θα δείχναμε ένα από τα πολλά πλάνα στον Τσάβι Πασκουάλ… “Τι διάολο κάνω εδώ;”, θα μπορούσε να λέει από μέσα του. Τουλάχιστον, έτσι φαινόταν.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε να αποχωρήσει από το γήπεδο καθώς δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα και ζητούσε να εκκενωθεί η εξέδρα πάνω από τα επίσημα, ενώ στο μεταξύ υπήρξε και βίντεο που έδειχνε οπαδούς να μπαίνουν στο γήπεδο -χωρίς εισιτήριο- σκαρφαλώνοντας τα κάγκελα.

“Θέλαμε τελικό γιορτή, αλλά η Αστυνομία δεν έκανε αυτό που έπρεπε. Γιατί δεν έχουν αρχίσει να εκκενώνουν τις θύρες; Δεν καταλάβαμε γιατί αφού στηρίξαμε τον κ. Λάσκαρη και είπαμε να γίνει ο τελικός στη Θεσσαλονίκη έχουμε αυτή την κατάσταση… Επρεπε να γίνει ταυτοπροσωπία.  Ο Παναθηναϊκός δεν θα πάρει μέρος σε μια παρωδία. Τους ενδιαφέρει μόνο ο Αρης και όχι το άθλημα. Πανω από τα επίσημα έπρεπε να είναι 150 του Αρη και 150 Παναθηναϊκού. Το ματς αν διακοπεί θέλω να πιστεύω ότι θα είναι υπέρ του Παναθηναϊκού. Εφερα την οικογένειά μου και έμεινε στο ξενοδοχείο τελικά. Είναι ντροπή!”, δήλωσε στη NOVA ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αφού πρώτα διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Νίκο Λάσκαρη και έπειτα αποχώρησε από το Αλεξάνδρειο…

Κανείς δεν ήξερε αν θα αρχίσει ο αγώνας, αφού δεν γίνονταν ενέργειες για να μετακινηθούν οι οπαδοί, ενώ και οι διαιτητές ήταν κάθετοι για την εκκένωση της κερκίδας.

“Εκκενώσαμε τις 50 θέσεις που ζήτησε ο κύριος Γιαννακόπουλος. Είπαμε πως και εγώ και η οικογένειά μου δεν έχουμε θέμα να κάτσουμε μαζί του. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν βάλει φωτιά στις εξέδρες. Ελπίζω να βρούμε μία λύση, ώστε να γίνει ο τελικός”, είπε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Άρης ανέφερε στην κάμερα της NOVΑ και πρόσθεσε: “Είχαμε μιλήσει νωρίτερα με τον κ. Γιαννακόπουλο και μου ζήτησε να εκκενώσουμε κάποιες θέσεις. Αυτό κάναμε. Ελπίζω να γίνει ο αγώνας. Η αστυνομία έκανε αυτό που ήταν να κάνει”.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ζητούσε να μείνουν ελεύθερα 150 καθίσματα και να τηρηθεί απολύτως η συμφωνία, γι’ αυτό και η ομάδα αποχώρησε στα αποδυτήρια… Στο μεταξύ, φωτοβολίδα εκτοξεύθηκε από την εξέδρα του Παναθηναϊκού προς αυτή του Αρη, ενώ και ένας οπαδός του “τριφυλλιού” λιποθύμησε. 

Η εκκένωση των καθισμάτων συνεχίστηκε και ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο παρκέ και έθεσε τους όρους του για να παραμείνει σε αυτό μετά την έναρξη της αναμέτρησης διά στόματος του προέδρου του Μάνου Παπαδόπουλου: “Ο Παναθηναϊκός σέβεται τον θεσμό και γι αυτό συναινούμε να γίνει το ματς, αν και δεν έχουν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα. Σε περίπτωση που γίνει οποιαδήποτε μετακίνηση οπαδών ή έκτροπα θα αποχωρήσουμε”.

Κι όμως οι εντάσεις συνεχίστηκαν και μετά την έναρξη του αγώνα, καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ συνεπλάκησαν με οπαδούς στην εξέδρα.

Το “Αλεξάνδρειο” ήταν σταθερά “καζάνι”… Λίγο αφού άρχισε το ματς και ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά στο σκορ προέκυψε και δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: “Πλήρως μετανιωμένοι για την επιλογή μας να γίνει ο τελικός στο Αλεξανδρειο αλλά και αηδιασμένοι με τον κόσμο και την διοίκηση του Άρη, δεχτήκαμε να γίνει ο αγώνας καθαρά και μόνο για την αποφυγή επεισοδίων.. Σκεφτείτε τι θα γινόταν εάν δεν ξεκινούσε ο αγώνας…”

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός εγκλώβισε τον Αρη, ο οποίος προσπαθούσε να μειώσει με… τούβλα έξω από τα 6,25 μ.. Το γεγονός αυτό επέτρεψε στο “τριφύλλι” να βγάζει αιφνιδιασμούς και με πρωταγωνιστές τους Φελντέιν και Καλάθη μπόρεσε να πάρει ακόμη και διαφορά δέκα πόντων (18-8), ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 18-10.

Με καλύτερο τον Τσαϊρέλη ο Αρης είχε ένα καλό ξέσπασμα στο δεύτερο δεκάλεπτο, χωρίς όμως να κατορθώσει να… ταρακουνήσει το “τριφύλλι”, παρά μόνο να περάσει για λίγο μπροστά (24-25), να κλείσει την… ψαλίδα και να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με -2 (29-27).

Ο Παναθηναϊκός μπήκε ακόμη πιο αγριεμένος στο δεύτερο ημίχρονο. Στο τρίτο δεκάλεπτο μπόρεσε να αυξήσει τη διαφορά του ακόμη και στους 13 πόντους (47-34 και 50-37), πηγαίνοντας έτσι στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα.

Τότε, ανέκαμψε ο Αρης και επανήλθε στον αγώνα. Όμως, το τρίποντο του Κέι Σι Ρίβερς 2.45 πριν τη λήξη (για το 61-54) έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των «πρασίνων», οι οποίοι είχαν απωλέσει διαφορά 17 πόντων (54-37 στις αρχές της 4ης περιόδου).

Μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού ο Τζέιμς Φελντέιν με 18 πόντους, 15 πρόσθεσε ο Νικ Καλάθης. Ο Άρης που δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τον 9ο τίτλο του και να ισοφαρίσει τον Ολυμπιακό, πιάνοντάς τον στη 2η θέση είχε κορυφαίο τον Κάμινγκς με 20 πόντους.

Περίπου 500 καθίσματα έσπασαν μετά τον τελικό οι οπαδοί του Αρη! Επέσε απίστευτο ξύλο μεταξύ των Αρειανών και τα ΜΑΤ και το γήπεδο γέμισε καπνούς. Σε αυτό το σκηνικό έγινε η απονομή, την οποία παρακολούθησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αφού επέστρεψε στο γήπεδο στο τέλος του αγώνα…

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ):
Σίνγκλετον 9 (1), Ρίβερς 5 (1), Τζέιμς 9 (3), Φώτσης 5 (1), Παππάς, Φελντέιν 18 (1), Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 3 (1), Τζεντίλε 4, Μπουρούσης, Καλάθης 15 (1)

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Τζάκσον 2, Ξανθόπουλος, Τσαϊρέλης 9 (2), Τζένκινς 12 (3), Κάμινγκς 20 (2), Ζάρας, Μπούρτος 2, Σίμτσακ 4, Γκόρντον, Γιάνκοβιτς 2, Καββαδάς 6, Ντραγκίσεβιτς 2

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε