Τετάρτη, 22 Μαΐ
27oC Αθήνα

Roland Garros: Μοναδικός! Για 8η φορά “Βασιλιάς” ο Ναδάλ

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ έκανε… σκόνη τον Νταβίντ Φερέρ, επικρατώντας του συμπατριώτη του με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 6-4) στον τελικό του Roland Garros και κατέκτησε για 8η φορά στην καριέρα του το γαλλικό όπεν, επίδοση ρεκόρ στην ιστορία του τένις. Διεκόπη προσωρινά λόγω… καπνογόνου ο τελικός

Ο 27χρονος Ισπανός “βασιλιάς του χώματος” Ραφαέλ Ναδάλ κέρδισε το διάσημο τουρνουά τένις Ρολάν Γκαρός επικρατώντας του συμπατριώτη του, Νταβίντ Φερέρ με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 6-4). Ο Ναδάλ  χρειάστηκε 2 ώρες και 18 λεπτά για να καταβάλει την αντίσταση του Φερέρ, τον οποίο κέρδισε για εικοστή φορά σε 24 μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Έτσι, ο Ισπανός τενίστας πήρε το συγκεκριμένο γκραντ σλαμ για τέταρτη συνεχόμενη φορά και όγδοη συνολικά στην καριέρα του (ο μοναδικός που το πετυχαίνει)

Στα του αγώνα, ούτε η βροχή, ούτε η εισβολή οπαδού μπορούσε να κόψει την φόρα του Ναδάλ προς το όγδοο! Ο Φερέρ έκανε ό,τι καλύτερο περνούσε από το χέρι του, αλλά κόντρα στον “βασιλιά του χώματος” δεν ήταν τίποτα αρκετό. Ένας θρίαμβος που ήρθε μετά από αγώνα διάρκειας 2 ωρών και 16 λεπτών. Απίστευτη σεζόν για έναν αθλητή που έμεινε εκτός κορτ για περίπου επτά μήνες

Πλέον το συνολικό του ρεκόρ σε νίκες-ήττες στο Ρολάν Γκαρός είναι 59-1. Ο Ναδάλ έφθασε έτσι τους 12 τίτλους Γκραν Σλαμ , ξεπερνώντας τους Μπγιορν Μποργκ και Ροντ Λέιβερ που έμειναν στην καριέρα τους στους 11, φθάνοντας τον Ρόι Έμερσον.

Επόμενοι στόχοι του με περισσότερα Γκραν Σλαμ, πλέον, είναι οι Ρότζερ Φέντερερ με 17 και Πιτ Σάμπρας με 14. Την απονομή στον πρωταθλητή έκανε ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ.

Διαβάστε ακόμα…

Εισβολή… μασκοφόρου με καπνογόνο στο Roland Garros (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε