Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

“Ροντέο” στο πρώτο ραντεβού! Μικρό προβάδισμα Ολυμπιακού, “φωνές” από ΠΑΟΚ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ανοικτούς λογαριασμούς, που θα λύθουν τη Μεγάλη Τετάρτη στην Τούμπα, άφησαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, στο “Γ. Καραϊσκάκης”, όπου οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν με 2-1 στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Κύπέλλο. Μια ασίστ και ένα γκολ από τον Φουστέρ, που πρωταγωνίστησε στην.. κοκορομαχία με Αθανασιάδη, Βαλντέζ και Στοχ – Έντονα διαιτητικά παράπονα από τους Θεσσαλονικείς στη φάση, στην οποία αποβλήθηκε ο Σλοβάκος. Δοκάρι στο 59′ ο Μαρκάνο.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Το ματς ξεκίνησε με τους “ερυθρόλευκους” να πιέζουν ψηλά (γι’ αυτό και ο Μίτσελ έβαλε βασικό τον Φουστέρ) και τον ΠΑΟΚ να έχει αμυντική φιλοσοφία. Η πίεση αυτή των “ερυθρόλευκων” είχε αποτέλεσμα, αφού προκάλεσε μεγάλη… σύγχυση στον αντίπαλο και -μετά από δύο κλεψίματα- βρήκαν δυο φορές δίχτυα.

Οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ στο 8′, όταν ο Φουστέρ έκλεψε την μπάλα, έβγαλε τη σέντρα για τον Τσόρι Ντομίνγκεζ, που με εναέριο πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0. Δυο λεπτά αργότερα και πριν προλάβει να… ηρεμήσει το “Γ. Καραϊσκάκης”, ο Σαλίνο έκλεψε από τον Λίνο, που έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Φουστέρ, για το 2-0. Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν.. βραχυκυκλωμένοι, αφού δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να κρατήσουν στην κατοχή τους την μπάλα. Μάλιστα, η αριστερή τους πλευρά (Τζαβέλλας, Λίνο) παρουσίασε μεγάλο πρόβλημα, με τον Κάμπελ να κάνει ό,τι θέλει.

Στη μοναδική τους ευκαιρία στο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 (31′) με τον Αθανασιάδη. Η αναμέτρηση “χάλασε” μετά από αυτό το τέρμα, αφού είχαμε… κοκορομαχίες μεταξύ των παικτών των δυο ομάδων, κάτι που έφερε την κίτρινη κάρτα στον Φουστέρ και την αποβολή του Στοχ, που έσπρωξε αντίπαλο του όπως και ο Ισπανός (θα έπρεπε να δουν το ίδιο χρώμα κάρτας)! Από την διακοπή και μέχρι το ημίχρονο δεν είδαμε κάτι ιδιαίτερο.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους είδαμε… επιθετικό μονόλογο από την μεριά του Ολυμπιακού, που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ “κλείστηκε” στο δικό του μισό του γηπέδου, ψάχνοντας να επιτεθεί στην κόντρα. Οι ερυθρόλευκοι” είχαν καλή στιγμή στο 48′ με τον Φουστέρ, ενώ βρέθηκαν πολύ κοντά στο 3-1, με το δοκάρι του Μαρκάνο (59′).

Οι Πειραιώτες έψαξαν το γκολ, που θα τους έδινε μεγαλύτερο προβάδισμα , ενόψει του επαναληπτικού της Τούμπας (μπήκε στον αγώνα και ο Πέρεζ στη θέση του Μανιάτη που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού), χάνοντας νέα μεγάλη ευκαιρία στο 68′, με τον Γλύκο να διώχνει δύσκολα την κεφαλιά του Βαλντέζ.

Ο Γεωργιάδης έβαλε τον Κατσουράνη στο 72′, προκειμένου να δώσει… ανάσες στην αμυντική του γραμμή και να βγάλει την μπάλα από την περιοχή του. Παρά την υπεροχή του, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να έχει την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου κι έτσι δεν πέτυχε κάποιο άλλο τέρμα.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγκιερι, Μανιάτης (67′ Πέρες), Εντινγκά (46′ Σάμαρης), Βαλντές, Φουστέρ (80′ Σαβιόλα), Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο, Κάμπελ, Σαλίνο, Ντομίνγκες.

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βούκιτς (44′ Λούκας), Στοχ, Βίτορ, Μιγκέλ, Λίνο (68′ Σαλπιγγίδης), Κάτσε, Ινσαουράλδε, Αθανασιάδης, Νάτχο (75′ Κατσουράνης).

“https://www.newsit.gr/category/athlitika”>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε