Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Τελικός Κυπέλλου 2017: Τραμπούκοι εναντίον χούλιγκανς, σημειώσατε ντροπιαστικό Χ! [vids, pics]

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η ΕΠΟ το είχε… προβλέψει: “Αυτός ο τελικός θα μείνει στην ιστορία” ανέφερε σε ανακοίνωσή της πριν το παιχνίδι. Και όντως αυτό έγινε, όμως για όλους τους λάθος λόγους. Θλιβερά επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ αμαύρωσαν τον θεσμό, το ελληνικό ποδόσφαιρο, τη χώρα γενικώς.

Λίγο πριν τη σέντρα του μεγάλου τελικού για το Κύπελλο Ελλάδας, μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του νεκρού οπαδού του ΠΑΟΚ.

Τον οπαδό που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην προσπάθεια του να αποφύγει επίθεση τραμπούκων μετά το ματς των “ασπρόμαυρων” με τον Παναθηναϊκό, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Και αυτό ίσως αποτελεί τη μεγαλύτερη ειρωνεία της βραδιάς. Ότι οι οπαδοί των δύο ομάδων σεβάστηκαν τη μονόλεπτη σιγή για το χαμό ενός ανθρώπου που πέθανε για να αποφύγει επεισόδια. Οι ίδιοι οπαδοί που λίγη ώρα πριν επιδίδονταν σε αγώνες πυγμαχίες, με άγριο ξύλο και σοβαρά επεισόδια μέσα και έξω από το γήπεδο!

Παρανοϊκές και… ελληνικές καταστάσεις…

Τελικά (δυστυχώς) έγινε!

Αξίζει εδώ να σημειωθεί, πως όταν το βράδυ της Πέμπτης ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έδειχνε να ανάβει “κόκκινο” για τη διεξαγωγή του τελικού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, σύμφωνα με όσα ανέφερε το ρεπορτάζ, ασκούσαν πιέσεις για να του αλλάξουν γνώμη και να γίνει ο τελικός κανονικά!

Η σέντρα τελικά αποφασίστηκε, με τον κ. Βασιλειάδη να γνωστοποιεί πως δεν θα δώσει το παρών στο Πανθεσσαλικό, δείχνοντας έτσι τη δυσφορία του για τις πιέσεις των δύο ομάδων.

Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ο τελικός έγινε, αλλά πριν τη σέντρα παρακολουθήσαμε όλοι ένα… άλλο ματς. Χειρότερο, μακριά από κάθε έννοια αθλητισμού, με τους οπαδούς των δύο φιναλίστ της διοργάνωσης να δημιουργούν άγρια επεισόδια και πολλούς από αυτούς να καταλήγουν στα επείγοντα του νοσοκομείου Βόλου

Το χρονικό της ντροπής

Μάχες «σώμα με σώμα» εξελίχθηκαν μέσα και έξω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Αυτό υποχρέωσε τις περισσότερες από 30 διμοιρίες των ΜΑΤ να κάνουν ευρεία χρήση δακρυγόνων και να εκκενώσουν τμήμα της κερκίδας.

Ένας από τους λόγους που προκάλεσε την ένταση, ήταν η προσπάθεια φιλάθλων να εισέλθουν στο γήπεδο, χωρίς να διαθέτουν εισιτήρια.

Τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων κορυφώθηκαν στην αερογέφυρα που ενώνει εξέδρες του σταδίου. Κι εκεί δυστυχώς είδαμε πραγματικά εικόνες ντροπής.

 

 

Δείτε μερικές φωτογραφίες από το αίσχος των επεισοδίων μεταξύ των οπαδών ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Κύπελλο Ελλάδος 2017: Έξαλλος ο Μελισσανίδης: “Παλιοαλήτης ο επόπτης”

Ο Σαββίδης τα είδε όλα καλά και “κάρφωσε”! “Η παντοδυναμία του Ολυμπιακού τελειώνει”

Νωρίτερα, μερίδα οπαδών της Ένωσης επιχείρησε να σπάσει τον κλοιό της Αστυνομίας και να εισέλθει χωρίς εισιτήριο στον περιβάλλοντα χώρο του Πανθεσσαλικού σταδίου και φυσικά αυτό προκάλεσε την αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων.

Σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων έγινε χρήση δακρυγόνων και φωτοβολίδων κρότου-λάμψης, ενώ ακολούθησε, μέσα σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, κυνηγητό στους γύρω δρόμους και πετροπόλεμος.

Ασθενοφόρα εκτός γηπέδου έχουν επιστρατευτεί για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ οι αρμόδιοι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βόλου και της ΕΠΟ συσκέπτονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης, που δεν ήταν και έκπληξη με δεδομένο τι έχει συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις από προηγούμενους τελικούς.

Φωτιά άναψαν καίγοντας πλαστικά καθίσματα οι οπαδοί της ΑΕΚ, λίγα λεπτά πριν από την καθορισμένη έναρξη του τελικού του Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Μάλιστα, από τη φωτιά έγινε παρανάλωμα του πυρό και μία χημική τουαλέτα που βρισκόταν στους διαδρόμους πίσω από τις εξέδρες.

 Τα επεσόδια, ωστόσο, μεταφέρθηκαν και στα επίσημα, αλλά και στο κόρνερ που βρισκόταν μπροστά από το σημείο του γηπέδου όπου βρίσκονταν οι οπαδοί της ΑΕΚ.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου
Φωτογραφίες: Eurokinissi
Βίντεο από:
thestival.gr, seleo.gr

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε