Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Αγγλία: Αλλάζουν οι νόμοι για τις ιδιοκτησίες ομάδων, «δεν θα τους αφήσουμε να μας πάρουν το άθλημα»

Αγγλία: Αλλάζουν οι νόμοι για τις ιδιοκτησίες ομάδων, «δεν θα τους αφήσουμε να μας πάρουν το άθλημα»

Η αγγλική κυβέρνηση θέλει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, προκειμένου να προστατέψει το ποδόσφαιρο. Ο γενικός γραμματέας της τόνισε ότι πλέον θα εξετασθεί σε νέες βάσεις το νομοθετικό πλαίσιο για τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα των συλλόγων της χώρας.

Οι Άγγλοι θορυβήθηκαν από τα τελευταία γεγονότα με τη European Super League κι έτσι μετά τις φωνές των οπαδών και των παικτών, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

«Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας πάρουν το εθνικό μας άθλημα για να κερδίσουν χρήματα», ήταν η ατάκα του Όλιβερ Ντάουντεν, ο οποίος έδωσε συνέχεια σε δηλώσεις του πρωθυπουργού για το ζήτημα αυτό.

«Είναι πολύ σημαντικό να μη το δούμε όλο αυτό σαν το τέλος μιας διαδικασίας. Αυτό που πρέπει να τονιστεί, περισσότερο από ποτέ, είναι η ανάγκη να δούμε το ποδόσφαιρο, τις ιδιοκτησίες των ομάδων, τα οικονομικά τους, και τα δικαιώματα που έχουν σε αυτές σε ένα ευρύτερο πλαίσιο», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης.

«Συναντήθηκα με τον πρόεδρο της UEFA την Δευτέρα. Ήμασταν απόλυτοι και αποφασίσαμε να μην μας πάρουν το εθνικό μας παιχνίδι για χάρη του κέρδους, το οποίο αποτελεί μεγάλο μέρος της εθνικής μας κληρονομιάς, όπως τα μουσεία μας, τα θέατρά μας, οι ναοί μας και ως κυβέρνηση θα κάνουμε οτιδήποτε για να το προστατέψουμε», πρόσθεσε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις