Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Αλεξέι Σβεντ: Το βίντεο της επίθεσης των πέντε χούλιγκαν στον Ρώσο μπασκετμπολίστα

Αλεξέι Σβεντ: Το βίντεο της επίθεσης των πέντε χούλιγκαν στον Ρώσο μπασκετμπολίστα
ΑΠΕ

Ο Αλεξέι Σβεντ τραυματίστηκε στο κεφάλι, από επίθεση που δέχτηκε από χούλιγκαν έξω από εστιατόριο της Μόσχας. Video από κλειστό κύκλωμα που εμφανίστηκε στα ΜΜΕ της Ρωσίας, δείχνει τη στιγμή του “ντου”.

Ο Αλεξέι Σβεντ δέχτηκε επίθεση από χούλιγκαν το βράδυ της Πρωτομαγιάς, έξω από εστιατόριο της Μόσχας. Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΤΣΣΚΑ, πέντε άνδρες επιτέθηκαν στον Ρώσο γκαρντ και του προκάλεσαν βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο και να χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Στα ρωσικά ΜΜΕ έχει ήδη κυκλοφορήσει βίντεο από κλειστό κύκλωμα που κατέγραψε, έστω και από μακριά, τη στιγμή της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον ατζέντη του 34χρονου άσου, Όμπραντ Φίμιτς, ο Σβεντ απέφυγε από θαύμα τα χειρότερα. «Ο Αλεξέι και η σύζυγός του είχαν βγει για φαγητό στο κέντρο της Μόσχας. Μετά, όταν βγήκαν έξω, μια παρέα νεαρών χωρίς λόγο άρχισε να τους προκαλεί. Ήταν εμφανώς σε κατάσταση μέθης. Ο Αλεξέι το αντιλήφθηκε και γι’ αυτό ήθελε να αποφύγει το επεισόδιο, αφού είναι ένας ήρεμος άνθρωπος. Εκείνοι όμως αποφάσισαν να αρχίσουν καβγά και του επιτέθηκαν, τέσσερις ή πέντε εναντίον ενός. Μετά από ένα χτύπημα, έπεσε και χτύπησε με το κεφάλι στο πεζοδρόμιο. Του προκλήθηκε ένα ανοιχτό τραύμα και κρανιοεγκεφαλική κάκωση, με κάταγμα στα οστά του κρανίου και διάσειση! Ευτυχώς επέζησε. Ίσως βοήθησε ότι είναι επαγγελματίας αθλητής», τόνισε.

Όσο για τα κίνητρα των δραστών: «Δεν ξέρω. Ίσως η αίσθηση της ατιμωρησίας; Τα κίνητρα είναι άγνωστα, αλλά οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά. Ελπίζω να τους ταυτοποιήσουν, να τους συλλάβουν και να τους φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης για να τους επιβληθεί η κατάλληλη τιμωρία», είπε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις