Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αταλάντα – Παρί: Η πορεία τους μέχρι το Final 8 (vids)

Αταλάντα – Παρί: Η πορεία τους μέχρι το Final 8 (vids)
ΦΩΤΟ Reuters

Αταλάντα και Παρί Σεν Ζερμέν θα αγωνιστούν στην πορτογαλική πρωτεύουσα για ένα εισιτήριο στα ημιτελικά του θεσμού, κάτι που θα αποτελεί και για τις δύο μεγάλο επίτευγμα. Οι Ιταλοί δεν σταματούν να εντυπωσιάζουν με την εικόνα τους και το παραμύθι δεν δείχνει να έχει τέλος.

Όσον αφορά τους Παριζιάνους, που έχουν δαπανήσει τεράστια ποσά τα τελευταία χρόνια για την κατάκτηση του Champions League, πιθανή πρόκριση θα σημάνει –επιτέλους– το βήμα παραπάνω για το πολυπόθητο τρόπαιο.

Ο δρόμος για το Final 8

Η Παρί σεν Ζερμέν θα έχει τον μεγάλο της αστέρα, Κιλιάν Εμπαπέ στην αποστολή, καθώς συνήλθε από το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε και αυτό προσθέτει επιπλέον βάρος στους «μπεργκαμάσκι».
Για να φτάσει ως εδώ η ομάδα του Τόμας Τούχελ, χρειάστηκε να πραγματοποιήσει μεγαλειώδεις εμφανίσεις στα δύο πιο κρίσιμα παιχνίδια στο Παρίσι. Το πρώτο ήταν στους ομίλους με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Παριζιάνοι σάρωσαν όλες τις γραμμές των Μαδριλένων και πανηγύρισαν μεγάλη νίκη με 3-0, χωρίς καν να δεχθούν σουτ στην εστία!

Το δεύτερο ήταν στη φάση των «16» και ενώ είχε προηγηθεί ήττα από τη Ντόρτμουντ στη Βεστφαλία με 2-1! Το άστρο του 19χρονου Έρλινγκ Χάαλαντ έλαμψε για πολλοστή φορά εκείνο το βράδυ στο «Σίγκναλ Ίντουνα Πάρκ» τα στιγμιότυπα του οποίου μπορείτε να απολαύσετε παρακάτω.

Δύο εβδομάδες αργότερα, στο άδειο –λόγω κορωνοϊού– «Παρκ Ντε Πρένς» οι πρωτευουσιάνοι δεν δυσκολεύθηκαν κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» και δίχως να δεχθούν γκολ, προκρίθηκαν πανηγυρικά στο Final-8.

Για την Αταλάντα τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά. Πιο.. σουρεαλιστικά και φανταστικά. Από την πρώτη της χρονιά κιόλας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, η ομάδα του Τζιαν Πέρο Γκασπερίνι κατάφερε να μπει στην ιστορία, ούσα η στον θεσμό που παίρνει πρόκριση στα νοκ – άουτ έχοντας μηδέν βαθμούς στον πρώτο γύρο!

Η πρόκριση ήρθε με εμφατικό τρόπο και ένα τεράστιο «διπλό» στην Ουκρανία κόντρα στη Σαχτάρ:

Οι «μπεργκαμάσκι» φυσικά δεν σταμάτησαν εκεί. Αντίπαλος στους «16» η Βαλένθια. Με τον Ίλισιτς σε τρομερή φόρμα και το κοινό στο Μιλάνο… αφηνιασμένο, η Αταλάντα κέρδισε με 4-1 και επανέλαβε την νίκη της με εξίσου εμφατικό τρόπο στο «Μεστάγια».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις