Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Είπαν “όχι” στη FIBA – Μένουν Euroleague Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Είπαν “όχι” στη FIBA – Μένουν Euroleague Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Οι «αιώνιοι» όπως και όλοι οι… μεγάλοι της διοργάνωσης επέλεξαν να παραμείνουν στην Euroleague – Ποιο το νέο σύστημα…

 Η Γενική Συνέλευση της Euroleague απέρριψε το πλάνο της FIBA για το Champions League του μπάσκετ και προχωράει με δικό της σχεδιασμό για την επόμενη 10ετία!

Τα 11 κορυφαία κλαμπ της διοργάνωσης, μεταξύ των οποίων ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, συναντήθηκαν την Τρίτη στη Βαρκελώνη για να συζητήσουν τα δεδομένα, καταλήγοντας να προχωρήσουν στο δρόμο… της Euroleague.

Μάλιστα ανακοινώθηκε 10ετής συμφωνία με την εταιρία IMG που θα τεθεί σε ισχύ από τη σεζόν 2016-2017 και θ’ αποφέρει στη διοργάνωση ποσό τουλάχιστον αντίστοιχο εκείνου που υπόσχεται να μοιράσει στις ομάδες η FIBA. Η ηγεσία της Euroleague πάντως προχώρησε στις σχετικές ανακοινώσεις, ζητώντας από την Παγκόσμια Ομοσπονδία να συμπλεύσει.

Το νέο σύστημα διεξαγωγής προβλέπει ένα πρωτάθλημα με 16 ομάδες, τις 11 που έχουν σταθερά συμβόλαια, την κάτοχο του Eurocup, τρεις απευθείας θέσεις σε πρωταθλητές συγκεκριμένων χωρών και μια θέση από τα προκριματικά στα οποία θα συμμετέχουν οκτώ ομάδες. Οι 16 ομάδες θα συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών, όπως είχε προτείνει η FIBA, ενώ θα ακολουθούν τα play offs που θα κρίνονται στις τρεις νίκες (στις δύο πρότεινε η παγκόσμια ομοσπονδία) και θα ακολουθεί το Final Four.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε