Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ελβετία – Ελλάδα 2-1: Ηττήθηκε αλλά άφησε υποσχέσεις η Εθνική

Ελβετία – Ελλάδα 2-1: Ηττήθηκε αλλά άφησε υποσχέσεις η Εθνική
ΦΩΤΟ Intime

Η εθνική Ελλάδας γνώρισε την ήττα (2-1) από την Ελβετία στη φιλική αναμέτρηση του «Σεντ Τζέικομπς Παρκ» της Βασιλείας, αλλά μαζί με τα αμυντικά προβλήματα εμφάνισε και πολύ θετικά δείγματα όσον αφορά τη γενικότερη λειτουργία της, ενόψει των επίσημων αναμετρήσεων για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022. 

Με το νέο μετεγγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, Στίβεν Τσούμπερ, πρωταγωνιστή, αφού πέτυχε ένα γκολ (7′) και έδωσε την ασίστ στον Γκαρσία για το δεύτερο (51′) η Ελβετία επικράτησε 2-1 της Ελλάδας, που ισοφάρισε στο 31′ με τον Παυλίδη και είχε δοκάρι με τον ίδιο παίκτη στο 62′ ώστε να ισοφαρίσει. Η «γαλανόλευκη» έδειξε καλό πρόσωπο κατά διαστήματα, αλλά οι αμυντικές αδυναμίες που φανέρωσε ήταν αρκετές και ο Φαν’τ Σιπ καλείται να βρει λύσεις ενόψει των επίσημων ματς με Κόσοβο (5/9) και Σουηδία (8/9) για προκριματικά του Μουντιάλ 2022.

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Το ματς

Η Ελβετία κατάφερε να αιφνιδιάσει την Εθνική και εκμεταλλευόμενη την ασφυκτική πίεση της άνοιξε το σκορ στο 7΄ με πρωταγωνιστή το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, Στίβεν Ζούμπερ. Ο 30χρονος εξτρέμ αξιοποίησε την ασίστ του Βίντερ και και με πλασέ με το αριστερό έγραψε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο μέχρι το 25΄, όταν και η Εθνική απείλησε για πρώτη φορά την αντίπαλη εστία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ανέβασε στροφές μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και στο 34΄ έφερε το ματς στα ίσια με γκολ του Παυλίδη, μετά από παράλληλο γύρισμα του Μπακασέτα και σπόντα από τα δεξιά.

Ωστόσο, τα αμυντικά κενά, κυρίως στις αντεπιθέσεις των Ελβετών έκαναν την επανεμφάνιση τους στο 51΄, με τον Ζούμπερ να φεύγει από τα αριστερά και να τροφοδοτεί τον Βάργκας, ο οποίος πλάσαρε τον Βλαχοδήμο και διαμόρφωσε το 2-1. Στο 62′ πάντως ο Παυλίδης βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ μετά από έξοχη πάσα του Μπακασέτα αλλά το πλασέ που έκανε σταμάτησε στο δοκάρι.

Στον εναπομείναντα χρόνο η Ελλάδα είχε την κατοχή, κυκλοφόρησε την μπάλα, αύξησε την πίεση αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει παρά τις ευκαιρίες με Γιαννούλη και Δουβίκα (84′), ενώ ο Βλαχοδήμος απέτρεψε με φοβερή επέμβαση το 3-1 στις καθυστερήσεις από τον Τζεκίρι εξ’ επαφής.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Κόμπελ, Ροντρίγκες (46΄ Λοτόμπα), Βίντμερ (46΄ Γκαρσία), Τσόμερ (45΄ Βάργκας), Σερ, Τσέσιγκερ, Ζούμπερ (64΄ Φάσναχτ), Ζακάρια, Φρόιλερ, Σο (46΄ Αμπίσερ), Σεφέροβιτς (69΄ Ζεκίρι).

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (79΄ Σάλιακας), Χατζηδιάκος (65΄ Παπαδόπουλος), Μαυροπάνος, Τσιμίκας (46΄ Γιαννούλης), Μπακασέτας (65΄ Μάνταλος), Ζέκα, Μπουχαλάκης (46΄ Σιώπης), Κούτρης, Βρουσάι, Παυλίδης (70΄ Δουβίκας).

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις