Κυριακή, 21 Απρ.
20oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδας – Γκουστάβο Πογέτ: «Τρέφω μεγάλη εκτίμηση στους Έλληνες ποδοσφαιριστές»

Εθνική Ελλάδας – Γκουστάβο Πογέτ: «Τρέφω μεγάλη εκτίμηση στους Έλληνες ποδοσφαιριστές»
ΦΩΤΟ Intime

Ο Γκουστάβο Πογέτ είναι κι επίσημα ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας και στις πρώτες του δηλώσεις μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, έδειξε τον ενθουσιασμό του για τη συμφωνία.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός έκανε λόγο για “ιδιαίτερη τιμή” προς το πρόσωπό του, ενώ εξήρε τις ικανότητες των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, τους οποίους και θα κληθεί να επαναφέρει σε μία μεγάλη διοργάνωση. “Καταλήξαμε σε έναν προπονητή που εγγυάται την εξασφάλιση των ιδανικότερων συνθηκών λειτουργίας της Εθνικής”, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου.

Οι δηλώσεις του Γουστάβο Πογέτ

“Έρχομαι ξανά σε μια πανέμορφη χώρα με πλούσια ιστορία και ωραίους ανθρώπους και είμαι πολύ χαρούμενος για την υπογραφή συμβολαίου με την ομοσπονδία και για το γεγονός ότι αναλαμβάνω την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας. Ήδη από τη στιγμή που έφτασε σε μένα η πρόταση, ένοιωσα ιδιαίτερη τιμή. Πρόκειται για μια ομάδα που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα Ευρώπης και έχει συμμετάσχει σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων, στις οποίες θα καταβάλλουμε προσπάθεια να επιστρέψει.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τα μέλη της διοίκησης, τον τεχνικό και τον αθλητικό διευθυντή για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου, τη θετική διάθεση που έδειξαν στις συζητήσεις που είχαμε και τον τρόπο με τον οποίο με υποδέχθηκαν. Μου έδειξαν ότι έχουν όραμα και στόχους για την Εθνική και θέλω να γίνω μέρος της προσπάθειας για επιτυχία.

Τρέφω μεγάλη εκτίμηση τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και τις ικανότητές τους και από όσα έχω δει έως τώρα, πιστεύω ότι υπάρχει το κατάλληλο υλικό και όλες οι προϋποθέσεις για να τα πάμε καλά στις διοργανώσεις που έρχονται. Ανυπομονώ να συναντήσω τους ποδοσφαιριστές, να γνωριστούμε και να ξεκινήσουμε τη δουλειά μας”.

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΟ

“Εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο., καλωσορίζω τον κ. Πογέτ στην Εθνική Ομάδα και του εύχομαι να έχει την επιτυχία που προσδοκούμε από τη συνεργασία μαζί του.

Έχω διαπιστώσει ότι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός έχει πλήρη επίγνωση της επαγγελματικής ευθύνης που αναλαμβάνει και, μετά χαράς μου, καταλαβαίνω ότι υπάρχει και σύγκλιση ως προς τις αγωνιστικές επιδιώξεις που οφείλει να έχει η Εθνική Ομάδα, διότι οι νίκες είναι μονόδρομος για την επιστροφή της στις επιτυχίες.

Πιστεύω ότι, στο πλαίσιο της εξεύρεσης της καλύτερης δυνατής επιλογής, καταλήξαμε σε έναν προπονητή που εγγυάται την εξασφάλιση των ιδανικότερων συνθηκών λειτουργίας της Εθνικής, που διαθέτει εμπειρία και που μπορεί να αντεπεξέλθει  στον ρόλο του”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις