Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδας: Ο Γκουστάβο Πογέτ απάντησε για Φορτούνη και Δουβίκα

Εθνική Ελλάδας: Ο Γκουστάβο Πογέτ απάντησε για Φορτούνη και Δουβίκα
ΦΩΤΟ intime

Η Εθνική Ελλάδας συνεχίζει την προετοιμασία για τα παιχνίδια με την Ιρλανδία (16/6) και τη Γαλλία (19/6) στα προκριματικά του Euro 2024 και ο Γκουστάβο Πογέτ μίλησε στη Media Day της “γαλανόλευκης”.

Ο Πογέτ ρωτήθηκε έτσι και για το γεγονός ότι ο Κώστας Φορτούνης του Ολυμπιακού, ο Τάσος Δουβίκας της Ουτρέχτης και ο Γιώργος Κυριακόπουλος της Μπολόνιας, έμειναν εκτός αποστολής για την Εθνική Ελλάδας.

Οι δηλώσεις του Πογέτ

Για τα δύο ματς: «Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι το παιχνίδι κόντρα στην Ιρλανδία. Χρειαζόμαστε τη νίκη σε εκείνο το ματς για να έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε».

Για το ματς με Ιρλανδία: «Είναι ένα μεγάλο βήμα για τον στόχο μας, που είναι να προκριθούμε στο EURO 2024».

Για τους οπαδούς: «Το μήνυμα είναι να είναι οι οπαδοί δίπλα στην ομάδα. Θα έρθουν αρκετοί φίλοι της Ιρλανδίας οπότε θα πρέπει να βρεθούμε δίπλα στην ομάδα, να νιώσουμε ότι είμαστε στην έδρα μας, να στηρίξουμε τους παίκτες της Εθνικής και είναι πολύ εύκολο όταν το γήπεδο είναι γεμάτο να νικήσεις οποιονδήποτε αντίπαλο».

Για τους παίκτες: «Μέχρι σήμερα τα πράγματα έχουν πολύ καλά. Όλοι είναι προς το παρών μια χαρά και αυτό δίνει το περιθώριο να επιλέξω τους καλύτερους για την εντεκάδα και να είναι έτοιμοι στον πάγκο. Θα δούμε και την Παρασκευή που θα είναι όλοι εδώ».

Για τι έχει δουλέψει η ομάδα: «Έχουμε δουλέψει με βάση τα δύο συστήματα που παίζει η Ιρλανδία τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε να αμυνθούμε και να επιτεθούμε και να είμαστε έτοιμοι και για τα δύο συστήματα. Και το βασικό είναι που πρέπει να βρεθεί η ομάδα σε κατάσταση να αποδώσει στον αγωνιστικό χώρο όπως λέει και ο Γκουαρντιόλα και ο Ιντζάκι».

Για τον αποκλεισμό των Δουβίκα, Φορτούνη ή Κυριακόπουλο: «Είναι απλό. Όταν είσαι ο προπονητής της Εθνικής η δουλειά σου είναι να διαλέξεις τους παίκτες που θεωρείς ότι είναι καλύτεροι, γι’ αυτά τα δύο ματς. Αν οι επιλογές είναι καλές και όλα πάνε καλά είσαι καλός προπονητής, αν όχι, θα το ξέρουμε σε 5-6 μέρες. Συγχαρητήρια στην Ουρουγουάη για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κ20».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις