Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Euroleague: Οι φανέλες των τελικών – Ισορροπία στο αποτέλεσμα, προηγείται η λευκή στις κούπες – Με την κόκκινη απόψε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Ρεάλ

Πηγή:Eurokinissi
Πηγή:Eurokinissi

– Ο Ολυμπιακός θα φορέσει… κόκκινα στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο “Παλάθιος Ντε Λος Ντεπόρτες”
– Ο έβδομος τελικός στην ιστορία των Πειραιωτών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και ο τρίτος σε τέσσερα χρόνια
– Τ
ι έχει κάνει στους έξι τελικούς του ανάλογα με το χρώμα της φανέλας
– Στις 21:00 ο τελικός της Euroleague – LIVE ενημέρωση από το NewsIT

Ο Ολυμπιακός είναι πανέτοιμος για τον έβδομο τελικό της ιστορίας του στην Ευρωλίγκα, καθώς θα τεθεί αντιμέτωπος με τη Ρεάλ Μαδρίτης στην ισπανική πρωτεύουσα. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα φορέσουν την κόκκινη εμφάνιση στον μεγάλο τελικό και το NewsIT.gr σας παρουσιάζει τι έχουν κάνει οι Πειραιώτες στους προηγούμενους έξι τελικούς τους, ανάλογα με το χρώμα της φανέλα που φοράνε.

Μέχρι στιγμής έχουμε ισορροπία στα αποτελέσματα, όμως προηγείται η λευκή στα τρόπαια. Με τη λευκή φανέλα ο Ολυμπιακός μετράει 2 κατακτήσεις και 2 απώλειες, ενώ με την κόκκινη 1 κατάκτηση και 1 απώλεια.

Μπανταλόνα – Ολυμπιακός 59-57 (1994)

Στο φάιναλ-φορ του Τελ Αβίβ ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στον τελικό της Euroleague από τη Μπανταλόνα σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, έπειτα από καλάθι του Κορνίλιους Τόμπσον στην εκπνοή της αναμέτρησης. Αυτό ήταν το πρώτο φάιναλ-φορ για τους Πειραιώτες, οι οποίοι ηττήθηκαν από τους Ισπανούς του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο πρωταγωνιστής του αγώνα Τόμπσον σημείωσε στο ματς 9 πόντους, ενώ ο σπουδαίος Βιγιακάμπα είχε 16 πόντους με ένα εύστοχο τρίποντο. Οι “ερυθρόλευκοι” αγωνίστηκαν με τη λευκή φανέλα.

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 73-61 (1995)

Δεύτερο διαδοχικό φάιναλ-φορ για τον Ολυμπιακό και δεύτερη ήττα σε τελικό, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης των Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και Αρλάουσκας, Σαμπόνις στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης στην Σαραγόσα. Ο Σαμπόνις ήταν καταπληκτικός, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 23 πόντους, ενώ μάζεψε και 7 ριμπάουντ. Με κόκκινη φανέλα οι Πειραιώτες…

 
 

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 73-58 (1997)

Πρωταθλητής Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία του στέφθηκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε της Μπαρτσελόνα στον τελικό που έγινε στη Ρώμη το 1997 με 73-58, φορώντας για ακόμα μία φορά λευκή φανέλα. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ο Ντέιβιντ Ρίβερς, ο οποίος τελείωσε το ματς με 26 πόντους (6/9δίποντα, 11/14βολές, 1/3τρίποντα, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα). Με λευκή φανέλα οι “ερυθρόλευκοι”.

 
 

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 86-68 (2010)

Στο φάιναλ-φορ που έγινε στο Παρίσι το 2010, ο Ολυμπιακός φορώντας λευκή φανέλα γνώρισε την ήττα από την Μπαρτσελόνα με 86-68, με τους Καταλανούς να κατακτούν το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορία τους και πρώτη από το 2003. Οι δύο ομάδες βρισκόντουσαν κοντά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, όταν η Μπαρτσελόνα μετά το 25ο λεπτό αποσπάστηκε και έφτασε χωρίς δυσκολίες στην κατάκτηση του τροπαίου.

 
 

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 62-61 (2012)

Ίσως στην πιο επική στιγμή στην της σύγχρονης ιστορίας της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός στέφθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία του πρωταθλητής Ευρώπης, επικρατώντας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 62-61 στο φάιναλ-φορ που έγινε στην Κωνσταντινούπολη. Ο Γιώργος Πρίντεζης σκόραρε στην εκπνοή του αγώνα, έπειτα από ασίστ του Βασίλη Σπανούλη, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ σε μία φάση που δεν θα ξεχάσει ποτέ κανείς. Με λευκή εμφάνιση ο Ολυμπιακός στον σπουδαίο τελικό.

 
 

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 100-88 (2013)

Τρίτο αστέρι στη φανέλα του πρόσθεσε ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 100-88 στο Λονδίνο και έγινε η δεύτερη ομάδα μετά τις τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις της Γιουγκοπλάστικα (1989, 1990, 1991) και τις δύο της Μακάμπι Τελ Αβίβ (2004, 2005) που φτάνει ξανά στην κατάκτηση του τροπαίου από τότε που διαμορφώθηκε το σύστημα των φάιναλ-φορ. Με κόκκινη φανέλα ο Ολυμπιακός.

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΛΗΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε