Κυριακή, 2 Ιουν.
23oC Αθήνα

Euroleague – Ολυμπιακός: Μάγκικο “ερυθρόλευκο” διπλό στο Μιλάνο!

ΦΩΤΟ euroleague.net
ΦΩΤΟ euroleague.net

Τη δεύτερη νίκη του στην Ευρωλίγκα και την πρώτη του φετινή εκτός έδρας επιτυχία πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρασε αλώβητος από το Μιλάνο, επικρατώντας της Αρμάνι με 71-66 για την 3η αγωνιστική της πρώτης φάσης των ομίλων της διοργάνωσης.

Ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης “μίλησαν” στα κρίσιμα και οδήγησαν την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου σ’ ένα σπουδαίο διπλό, το οποίο είχε τόσο ανάγκη, ώστε να ανέβει η ψυχολογία των παικτών μετά τις ήττες από τον Παναθηναϊκό και τη Λαμποράλ Κούτσα.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Γιανγκ με 18 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Πρίντεζης (16π.) και Σπανούλης (14π.). Από τους ηττημένους, πάλευε μόνος του ο Τζεντίλε (24π.), ο οποίος λίγο έλειψε να κερδίσει μόνος του τον Ολυμπιακό.

Οι “ερυθρόλευκοι”, μέσα από την εξαιρετική τους άμυνα, έλεγχαν το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια του, ωστόσο ουδέποτε κατάφεραν να αποκτήσουν διαφορά ασφαλείας. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 34-27 στο 16′, ωστόσο δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν στο σκορ, καθώς οι Ιταλοί κατάφεραν να βρουν λύσεις στην επίθεση και να μειώσουν στο καλάθι (39-37) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός έλεγχε το παιχνίδι μέχρι και λίγα λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ωστόσο δύο σερί τρίποντα από τους Ιταλούς, έβαλαν τη Μιλάνο μπροστά με 54-52 στο 30′. Στην καθοριστική τέταρτη περίοδο “μίλησαν” οι αρχηγοί του Ολυμπιακού. Σπανούλης και Πρίντεζης δήλωσαν “παρών” στα κρίσιμα, με τον αρχήγο των Πειραιωτών να κάνει με μεγάλο σουτ το 66-64 στο 39′ και τον υπαρχηγό να “καθαρίζει” την υπόθεση νίκη με καλάθι και φάουλ 9” πριν το τέλος του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 37-39, 54-52, 66-71.

Αρμάνι Μιλάνο (Ρέπεσα): ΜακΛίν 2, Λαφαγέτ 5 (1), Τζεντίλε 24 (2), Τσερέλα, Μάτσβαν 9 (1), Τζένκινς 8 (2), Χούμελ 3 (1), Μπάρατς 1, Λαουάλ 3, Σίμον 11 (2).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 18, Χάντερ 4, Παπαπέτρου, Σπανούλης 14 (3), Στρόμπερι, Πρίντεζης 16 (1), Αγραβάνης 4 (1), Μάντζαρης, Χάκετ 9, Λοτζέσκι 6.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε