Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Έβερτον: Παραπέμφθηκε σε ανεξάρτητη επιτροπή για οικονομικές παραβιάσεις

Έβερτον: Παραπέμφθηκε σε ανεξάρτητη επιτροπή για οικονομικές παραβιάσεις
Reuters

Η Έβερτον παραπέμφθηκε από την Premier League σε ανεξάρτητη επιτροπή, με την κατηγορία ότι παραβίασε το Financial Fair Play κατά τη διάρκεια της σεζόν 2021-22.

Η Έβερτον που δίνει μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό, αλλά μπαίνει σε νέες περιπέτειες, αφού η Premier League την παρέπεμψε σε ανεξάρτητη επιτροπή, για οικονομικές παραβάσεις.

Οι κανονισμοί της Premier League ορίζουν πως μια ομάδα μπορεί να έχει έλλειμμα 105 εκατ. λιρών την τριετία και οποιαδήποτε σχετική παραβίαση. Η Έβερτον μπορεί να δεχθεί από ποινή προστίμου μέχρι και αφαίρεσης βαθμών.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του συλλόγου, εξέφρασε την απογοήτευσή της σχετικά με την απόφαση της Premier League, αλλά και την αυτοπεποίθηση πως θα υπάρξει δικαίωση για την ίδια.

«Ο σύλλογος αμφισβητεί σθεναρά τον ισχυρισμό περί μη συμμόρφωσης στο Financial Fair Play και μαζί με την ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων του, είναι απολύτως βέβαιος ότι παραμένει συμμορφωμένος με όλους τους οικονομικούς κανόνες και κανονισμούς», ανέφερε η ανακοίνωση των «εφοπλιστών» συμπληρώνοντας πως:

«Η Έβερτον είναι έτοιμη να υπερασπιστεί σθεναρά τη θέση της στην επιτροπή. Ο σύλλογος έχει, εδώ και πολλά χρόνια, παρέχει πληροφορίες στην Premier League με ανοιχτό και διαφανή τρόπο και συνειδητά έχει επιλέξει να ενεργεί με τη μέγιστη καλή πίστη ανά πάσα στιγμή».

Η Έβερτον απέφυγε οριακά τον υποβιβασμό την περασμένη σεζόν, τερματίζοντας 16η, ενώ παλεύει και φέτος για να μείνει στην Premier League, ούσα αυτή τη στιγμή στη 15η θέση, με τρεις βαθμούς διαφορά από την τελευταία Σαουθάμπτον.

Η Έβερτον έχει καταγράψει συνολική απώλεια σχεδόν 372 εκατ. λιρών (422,6 εκατ. ευρώ) τις τελευταίες τρεις σεζόν. Ο σύλλογος, που ανήκει κατά πλειοψηφία στον Φαρχάντ Μοσιρί, έχει αποδώσει τουλάχιστον 170 εκατ. λίρες (193,1 εκατ. ευρώ) απ’ τις «ζημίες» για να περιορίσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις