Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Να «απαντήσει» στο break και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Να «απαντήσει» στο break και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης
Intime.gr

Ο Ολυμπιακός παίζει απόψε στην Κωνσταντινούπολη ((20:45, Newsit.gr, NovaSports 4) και θα προσπαθήσει να… αντιδράσει στο break που του έκανε η Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, για την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague, που θα γίνει στο Κάουνας (19-21/5).

Η Φενέρμπαχτσε φιλοξενεί τον Ολυμπιακό για το κρίσιμο game 3 της σειράς playoffs της Euroleague, με τον νικητή να παίρνει σημαντικό ψυχολογικό προβάδισμα. Σε περίπτωση νίκης των Πειραιωτών, η ομάδα του Μπαρτζώκα θα έχει την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στο Final 4 μέσα στην Κωνσταντινούπολη, ή σε 5ο τελικό σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ.

Σε περίπτωση ήττας, όμως, το game 4 θα πάρει χαρακτήρα τελικού. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0, αλλά στο game 2 γνώρισε την ήττα από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Ιδανικό σενάριο θα ήταν, ο Ολυμπιακός να πετύχει δύο νίκες μέσα στην Κωνσταντινούπολη και με 3-1 να προκριθεί στο δεύτερο διαδοχικό Final 4, 8ο τα τελευταία 15 χρόνια και 12ο στο σύνολο στην ιστορία του.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ολυμπιακός θα κατέβει με πλήρες ρόστερ, στοχεύοντας να πάρει όσο περισσότερα μπορεί από το ροτέισιον του Γιώργου Μπαρτζώκα. Από πλευράς Φενέρ, το απουσιολόγιο δεν είναι «λευκό», καθώς σίγουρα δεν θα αγωνιστεί, όπως και στα δύο πρώτα ματς, ο Ντέβιν Μπούκερ, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή των Σκότι Γουίλμπεκιν και Νεμάνια Μπιέλιτσα.

Η παράδοση στις αναμετρήσεις των δυο ομάδων είναι ισορροπημένη, καθώς και οι δυο έχουν από 14 νίκες. Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει στην τελευταία επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη με 93-73.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία) και Εμίλιο Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανία).

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς (20:00), η Ζαλγκίρις υποδέχεται στο Κάουνας την Μπαρτσελόνα. Οι Λιθουανοί, όμως βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, αφού ηττήθηκαν και στα δύο πρώτα ματς στη Βαρκελώνη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις