Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Γεωργία – Ελλάδα: Ο αγώνας της δεκαετίας για την Εθνική ποδοσφαίρου με «τρόπαιο» την πρόκριση στο Euro 2024

Γεωργία – Ελλάδα: Ο αγώνας της δεκαετίας για την Εθνική ποδοσφαίρου με «τρόπαιο» την πρόκριση στο Euro 2024
Reuters

Η πιο μεγάλη ώρα έφτασε για την Εθνική ποδοσφαίρου! Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Γεωργία στην κατάμεστη «Μπόρις Παϊχάτζε Ντιναμό Αρένα» της Τιφλίδας (19:00, Newsit.gr, ALPHA, Novasports Prime) και με νίκη θα πάρει την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 και θα επιστρέψει σε “μεγάλη” διοργάνωση μετά από δέκα χρόνια.

Απόψε έχει… γαλανόλευκο τελικό! Η Γεωργία αποτελεί το τελευταίο “εμπόδιο” που μπαίνει στον δρόμο της Ελλάδας προς το Euro 2024. Η Εθνική ποδοσφαίρου παίζει στην Τιφλίδα και θα τα δώσει όλα για να επιστρέψει σε Euro μετά το 2012 (Πολωνία / Ουκρανία) και σε μεγάλη διοργάνωση, μετά τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 που έγινε στη Βραζιλία.

Το γήπεδο “Μπόρις Παϊχάτζε” της Τιφλίδας θα είναι κατάμεστο, για να δώσει ώθηση στην ομάδα του Βίλι Σανιόλ, προκειμένου να πάρει ιστορική πρόκριση. Οι διεθνείς μας όμως -έχοντας τη στήριξη 600 οπαδών στο γήπεδο- θέλουν να μείνουν προσηλωμένοι στον στόχο τους και να περάσουν στα τελικά του Euro π9ου θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η παράδοση είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα απέναντι στην Γεωργία καθώς σε σύνολο 9 αγώνων μετρά 7 νίκες και 2 ισοπαλίες (17-6 τα τέρματα). Οι Γεωργιανοί ουδέποτε έχουν σκοράρει πάνω από ένα γκολ εναντίον της Εθνικής, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως εκτός έδρας η “γαλανόλευκη” ομάδα μετρά μόνο νίκες (4)!

Αναφορικά με το αρχικό σχήμα της Εθνικής ποδοσφαίρου, ο Γκουστάβο Πογέτ φαίνεται πως αυτή τη στιγμή σκέφτεται το “ενδεκάδα που νικάει δεν αλλάζει”. Η Εθνική τα πήγε περίφημα με το Καζακστάν και ο Ουρουγουανός εκλέκτορας αναμένεται να διατηρήσει το ίδιο σχήμα, σε σύστημα 4-3-3.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Γεωργία (Γουίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι – Κβιρκβέλια, Κάσια, Ντβάλι – Κακαμπάτζε, Κιτεϊσβίλι, Κακβετάτζε, Κοτσορασβίλι, Σενγκέλια – Κβαρατσχέλια, Ζιβζιβάντζε

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος – Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας – Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Μάνταλος – Μασούρας, Πέλκας, Ιωαννίδης

Στην αποστολή της Εθνικής βρίσκονται οι: Βλαχοδήμος, Πασχαλάκης, Διούδης, Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Ρέτσος, Τζαβέλλας Ρότα, Μπάλντοκ, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Μάνταλος, Σιώπης, Ιωαννίδης, Μασούρας, Πέλκας, Κωνσταντέλιας, Γιακουμάκης, Παυλίδης και Τζόλης.

Διαιτητής του μεγάλου αγώνα ορίστηκε από την UEFA ο Πολωνός (κατηγορίας Elite) Σιμόν Μαρτσίνιακ, ο οποίος είχε διευθύνει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 ανάμεσα στην Αργεντινή και την Γαλλία.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις