Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Γερμανία – Ελλάδα 3-13: Άνετη νίκη για την εθνική πόλο των γυναικών στο Ευρωπαϊκό

Γερμανία – Ελλάδα 3-13: Άνετη νίκη για την εθνική πόλο των γυναικών στο Ευρωπαϊκό

Η διαφορά δυναμικότητας φάνηκε και στο τελικό σκορ. Η Εθνική πόλο των γυναικών έκανε… περίπατο κόντρα στην Γερμανία και νίκησε με 13-3, σε ματς για τη φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού του Σπλιτ. Εξαιρετική άμυνα από την Γαλανόλευκη αλλά και πολλές χαμένες ευκαιρίες για να μπουν περισσότερα γκολ. Έγινα πολλές δοκιμές από την Αλεξία Καμμένου.

Έχοντας για κορυφαία παίκτρια την Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη (4 γκολ), η Εθνική πόλο των γυναικών επικράτησε την Γερμανίας με 13-3 και πήρε την 3η της νίκη μετά από 4 αγώνες στον όμιλο της στο Ευρωπαϊκό του Σπλιτ.

Παρότι δεν έπιασε καλή απόδοση, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβάλει την ανωτερότητά του και να πάρει ακόμη τρεις βαθμούς.

Η Αλεξία Καμμένου ξεκούρασε στο σημερινό ματς την αρχηγό Μαργαρίτα Πλευρίτου και την Ιωάννα Χυδηριωτη (έμειναν εκτός 13άδας), καθώς και τη βασική τερματοφύλακα, Ιωάννα Σταματοπούλου, που δεν έπαιξε καθόλου.

Να αναφέρουμε ότι η εθνική έχασε δύο πέναλτι (Τριχά και Β. Πλευρίτου), είχε 0/4 στην παίκτρια παραπάνω και συνολικά μόλις 31% στα σουτ (13/42).

Η ελληνική ομάδα θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στην Α΄ φάση το Σάββατο (03/09, 18:30), με αντίπαλο την οικοδέσποινα Κροατία, οπότε και αναμένεται να “σφραγίσει” τη δεύτερη θέση του Α΄ ομίλου, που θα τη φέρει πιθανότατα αντιμέτωπη στα προημιτελικά με το Ισραήλ.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Γερμανία): 0-2, 3-6, 0-3, 0-2

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Πάτρα (περιφέρεια), 0-2 Ξενάκη (φουνταριστός), 0-3 Μυριοκεφαλιτάκη (φουνταριστός), 0-4 Μυριοκεφαλιτάκη (φουνταριστός), 0-5 Τριχά (μπάσιμο), 0-6 Β. Πλευρίτου (πέναλτι), 1-6 Φόσεμπεργκ (π.π.), 1-7 Σάντα (περιφέρεια), 1-8 Μυριοκεφαλιτάκη (κόντρα), 2-8 Φράι (κόντρα), 3-8 Πλοτς (περιφέρεια), 3-9 Β. Πλευρίτου (περιφέρεια), 3-10 Νίνου (περιφέρεια), 3-11 Ελληνιάδη (περιφέρεια), 3-12 Σάντα (κόντρα), 3-13 Μυριοκεφαλιτάκη (φουνταριστός).

Η εθνική είχε 0/4 με παίκτρια παραπάνω, 1/3 πέναλτι, 5 γκολ από την περιφέρεια, 4 από θέση φουνταριστού, 1 με μπάσιμο και 2 στην κόντρα.

Η Γερμανία είχε 1/5 με παίκτρια παραπάνω, 1 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα.

Οι συνθέσεις:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Σβεν Σουλτς): Γκούζε, Φόσεμπεργκ 1, Πετίκη, Πλοτς 1, Ντάικε, Λουντβιχ, Ρικ, Φράι 1, Ταντάι, Κάιλστρα, Στούβε, Κρούκενμπεργκ, Χαϊνμπίχνερ

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου, Ελληνιάδα 1, Σάντα 2, Τριχά 1, Ξενάκη 1, Νίνου 1, Πάτρα 1, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Σωτηρέλη

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις