Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Η FIBA κατέθεσε το πλάνο της για την Euroleague

Η FIBA κατέθεσε το πλάνο της για την Euroleague

Ολοκληρώθηκε στην Ελβετία η ενημέρωση της FIBA για την Euroleague που θέλει να διοργανώσει τη νέα σεζόν και πλέον αναμένεται η απαντηση των ομάδων στην πρόταση που κατατέθηκε…

Στην ενημέρωση του πλάνου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας βρέθηκαν ομάδες που συμμετέχουν στην Euroleague, ο Τζόρντι Μπερτομέου και κορυφαίες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες.

Από τις εθνικές ομοσπονδίες το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος μαζί με τον γενικό γραμματέα Παναγιώτη Τσαγκρώνη και τον Αρη Ζώη και αντπροσωπέιες με επικεφαλής τους προέδρους από την Τουρκία, την Ισπανία και την Ιταλία, ενώ τα κλαμπ που έχουν επιλεγεί ως “συντονιστική επιτροπή” και που είναι τέσσερα από τα οκτώ που θα έχουν εγγυημένο συμβόλαιο, ο Ολυμπιακός που εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρό του Γιώργο Σκινδήλια, η Ρεάλ, η Φενερμπαχτσέ και η Μακάμπι.

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν ήταν μαζί και με εκπρόσωπο του βασικού χορηγού που θα στηρίξει οικονομικά το νέο εγχείρημα αν υπάρξει συμφωνία. Η FIBA κατέθεσε και επισήμως την οικονομική πρόταση που προβλέπει μπόνους στις ομάδες θα συμμετέχουν στη διοργάνωση ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως! Αναλύθηκε και το αγωνιστικό πλάνο, με το πρωτάθλημα των 16 ομάδων που θα παίζουν όλες μεταξύ τους από δύο φορές, ενώ συζητήθηκαν και άλλες σημαντικές λεπτομέρειες…

Οι εκπρόσωποι των ομάδων και της Euroleague θα μεταφέρουν στους υπόλοιπους τα όσα συζητήθηκαν και σύντομα θα υπάρξει η οριστική απάντηση για το αν θα γίνει αποδεκτή η πρόταση και θα έχουμε από του χρόνου μία Euroleague υπό την αιγίδα της FIBA ή αν θα πάμε προς ένα νέο “διχασμό” στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε