Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Η Ουγγαρία απέκλεισε την Σερβία και περιμένει Ελλάδα ή Κροατία στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού στο πόλο των ανδρών

Η Ουγγαρία απέκλεισε την Σερβία και περιμένει Ελλάδα ή Κροατία στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού στο πόλο των ανδρών
Eurokinissi

Η εκπληκτική και ανανεωμένη ομάδα πόλο ανδρών της Ουγγαρίας άφησε εκτός τετράδας την Σερβία, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο των ανδρών (10-10 και νίκη με 5-4 στα πέναλτι) και περιμένει Ελλάδα ή Κροατία στα ημιτελικά στο Ζάγκρεμπ!

Η νεανική Ουγγαρία, χωρίς εννέα στελέχη της ομάδας που αναδείχθηκε πέρυσι πρωταθλήτρια κόσμου στη Φουκουόκα, έκανε την έκπληξη στον εναρκτήριο αγώνα των προημιτελικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο των ανδρών, στο Ζάγκρεμπ.

Με μεγάλους πρωταγωνιστές δύο παίκτες γεννημένους το 2003, τον Βίνσε Βίγκβαρι και τον Νταβίντ Τατράι, οι Μαγυάροι νίκησαν τη Σερβία 15-14 στα πέναλτι και πέρασαν στους «4», όπου περιμένουν τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ της Ελλάδας και της Κροατίας.

Ο κανονικός αγώνας ολοκληρώθηκε 10-10, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, στο οποίο οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία, χωρίς καμία να καταφέρει να πάρει έστω και διαφορά δύο τερμάτων. Το τέταρτο γκολ του Βίνσε Βίγκβαρι, 1΄22΄΄ πριν τη λήξη, έστειλε το ματς στα πέναλτι (αφού πρώτα οι «πλάβι» έχασαν επίθεση με παίκτη παραπάνω) και εκεί οι νεαροί και άπειροι Ούγγροι ήταν 100% εύστοχοι, ενώ από πλευράς Σερβίας αστόχησε στη δεύτερη εκτέλεση ο Ραντούλοβιτς, ο οποίος ουσιαστικά δεν σούταρε, καθώς του έφυγε η μπάλα από το χέρι.

Παρά την πειραματική σύνθεση που επέλεξε για αυτό το τουρνουά ο Ζολτ Βάργκα, η Ουγγαρία συνεχίζει το απίθανο σερί της, καθώς τα τελευταία 30 χρόνια έχει μείνει μόνο μία φορά εκτός τετράδας σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (το 2018) και μόλις δύο φορές εκτός βάθρου. Από την άλλη πλευρά, η Σερβία απέτυχε ξανά (το 2022 στο Σπλιτ είχε μείνει εκτός οκτάδας από τη Γαλλία) και πλέον θα πάει στο Παγκόσμιο της Ντόχα για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Θυμίζουμε ότι η Εθνική πόλο των ανδρών επιβλήθηκε με 10-8 της Ουγγαρίας, στην πρεμιέρα της στον Β’ όμιλο στο Ευρωπαϊκό του Ζάγκρεμπ.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ουγγαρία): 3-3, 2-2, 4-3, 1-2

Στα πέναλτι: 5-4

Τα γκολ:

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Βίνσε Βίγκβαρι 5, Τατράι 4, Φέκετε 3, Πολ, Νάγκι, Βέντελ Βίγκβαρι

ΣΕΡΒΙΑ: Μάντιτς 3, Στραχίνια Ράσοβιτς 3, Νίκολα Γιάκσιτς 3, Βίκτορ Ράσοβιτς 2, Ντράσοβιτς, Βίτσο, Ούμποβιτς

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις