Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Καμία απόφαση στην σύσκεψη για την βία στα γήπεδα

Χωρίς είδηση τελείωσε το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ
Χωρίς είδηση τελείωσε το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στις δεσμεύσεις για αρκετές διαφοροποιήσεις στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της νέας σεζόν αρκέστηκαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, και αυτός της Σούπερ Λιγκ.

Στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ με θέμα την καταπολέμηση της βίας το παρών έδωσε ο Σοφοκλής Πιλάβιος ως πρόεδρος της ΕΠΟ, ο Παναγιώτης Μπιτσαξής ως εκπρόσωπος της Πολιτείας, όπως και εκπρόσωποι αρκετών ομάδων της Σούπερ Λιγκ. Αποφάσεις για άμεσα μέτρα δεν πάρθηκαν ωστόσο άπαντες δεσμέυτηκαν για νέα μέτρα από την ερχόμενη σεζόν.

 
“Έχουμε ολοκληρώσει το πρώτο κύκλο των επαφών της πολιτείας με τους φορείς του ποδοσφαίρου. Η δική μας πλευρά θεωρεί ότι οι οπαδοί των ομάδων είναι ένα νευραλγικό τμήμα. Πρέπει οι ομάδες να έχουν την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στο γήπεδο. Για όσα συνήθως αποκαλούμε : επεισόδια κλίμακας. Φυσικά και κανένας δεν είναι ευχαριστημένος από την απαγόρευση μετακίνησης των οργανωμένων οπαδών. Κανένας, όμως, δεν μπορεί να μετρήσει αυτή τη στιγμή πόσα έχουν αποσοβηθεί και πόσα έχουμε γλιτώσει από αυτό το μέτρο. Ο κόσμος είναι δύσπιστος. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερο από το ότι αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της βίας με μέτρα που θα ανακοινώσουμε σύντομα”, δήλωσε ο Παναγιώτης Μπιτσαξής, ενώ στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Σοφοκλής Πιλάβιος
 
“Κανείς δεν ενδιαφέρεται περισσότερο για το θέμα της βίας στα γήπεδα, από την ΕΠΟ. Είναι ευχάριστο να βλέπουμε ότι και η Πολιτεία είναι κοντά μας και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε τα φαινόμενα”, τόνισε.
 
“Είναι το 3-5% του συνόλου του φιλάθλου κόσμου που προκαλεί τα φαινόμενα αυτά. Δεν γίνεται να μην μπορούμε να τα καταπολεμήσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Νικόλας Πατέρας. Είχαμε μία πολύωρη συζήτηση, από την οποία έχουν βγει ουσιαστικά αποτελέσματα. Όλα θα πάνε καλά. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για την εξάλειψη της βίας. Θα είναι κοντά μας η Πολιτεία και η ΕΠΟ. Όπως είπαμε μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε πάρει αποφάσεις που θα αποδείξουν ότι έχουμε πράξει σωστά.

Θέλω να σας φέρω ένα παράδειγμα. Ο Παναθηναϊκός πέρσι πλήρωσε περίπου 700.000 ευρώ συνολικά για πρόστιμα από… θέματα που δημιούργησαν οι οπαδοί μας. Αυτό που είπαμε είναι να μην χρεώνονται οι ΠΑΕ για επεισόδια οπαδών που γίνονται έξω από το γήπεδο, γιατί εμείς δεν μπορούμε να τα σταματήσουμε αυτά”, ήταν τα λόγια του πρόεδρου της Σούπερ Λιγκ, Νίκου Πατέρα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε