Κόμπι Μπράιαντ: Αυτό είναι το πόρισμα για την πτώση του ελικοπτέρου

Reuters

Κάτι περισσότερο από έναν χρόνο από το θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ, της 13χρονης κόρης του και άλλων επτά ατόμων, βγήκε το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του ελικοπτέρου που κόστισε τη ζωή τους, στις 26 Ιανουαρίου του 2020.

Γνωστό έγινε το πόρισμα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών, σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του ελικοπτέρου που κόστισε τη ζωή του Κόμπι Μπράιαντ, της κόρης του και άλλων επτά ατόμων.

Όπως τονίζεται, το δυστύχημα προκλήθηκε εξαιτίας λάθους – αποπροσανατολισμού του πιλότου, Άρα Ζομπάγιαν, λόγω της πυκνής ομίχλης που υπήρχε εκείνη τη στιγμή στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια και όχι λόγω κάποιας μηχανικής βλάβης του ελικοπτέρου.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών, Ρόμπερτ Σούμαλτ, προχώρησε σε αυτή την ανακοίνωση στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την Τρίτη (9/2), αναφορικά με το δυστύχημα της 26ης Ιανουαρίου.

«Πετούσε υπό τους κανόνες οπτικής πτήσης (VFR), οι οποίοι του απαγόρευαν νόμιμα να διεισδύει στα σύννεφα», ανέφερε ο Σούμαλτ και συνέχισε: «Ωστόσο, συνέχισε αυτήν την πτήση VFR μέσα από την ομίχλη, σε μετεωρολογικές συνθήκες οργάνων. Θα εξετάσουμε εάν ο πιλότος αντιμετώπισε οποιαδήποτε πίεση για να ολοκληρώσει την πτήση και αν ναι, από πού προήλθαν αυτές οι πιέσεις. Ποιες ήταν οι προσδοκίες του πιλότου σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας; Έβαλε πίεση στον εαυτό του; Ποιες ενέργειες θα μπορούσε να είχε κάνει για να αποφύγει να πετάξει στα σύννεφα; Θα συζητήσουμε το φαινόμενο του χωρικού αποπροσανατολισμού, τις ισχυρές, παραπλανητικές αισθήσεις που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση σε έναν πιλότο που πραγματοποιεί μια οπτική πτήση που χάνει οπτικές αναφορές και ποιοι τύποι προπόνησης μπορούν να είναι αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση αυτής της περίπτωσης».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις