Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κόπα Άφρικα: Μάλι, Γκάμπια και Τυνησία στους «16»

Κόπα Άφρικα: Μάλι, Γκάμπια και Τυνησία στους «16»
ΦΩΤΟ Reuters

Οι τρεις τελευταίες ομάδες που προκρίθηκαν στους «16» του Κόπα Άφρικα είναι το εντυπωσιακό Μάλι, η Τυνησία και η Γκάμπια. 

Το Μάλι, η Γκάμπια και η Τυνησία ήταν οι ομάδες που «σφράγισαν» τα τρία τελευταία «εισιτήρια» για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων και στον 6ο όμιλο. Το Μάλι δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει με 2-0 (Χαϊντάρα και Κονέ οι σκόρερ) την ουραγό Μαυριτανία που ολοκλήρωσε τη διοργάνωση δίχως να σκοράρει σε τρία ματς και πήρε την πρώτη θέση στο γκρουπ. Στους «16» θα αντιμετωπίσει την Ισημερινή Γουινέα στην πόλη Λίμπε στις 26 Ιανουαρίου και «βλέπει» πλέον μακριά στο εφετινό Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Την ίδια ώρα στο “Limbe Stadium” η Γκάμπια με γκολ του Τζάλοου στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων νίκησε με 1-0 την Τυνησία, πήρε τη 2η θέση (υστερούσε στην ισοβαθμία απ’ το Μάλι στη διαφορά τερμάτων) κι άφησε τους Τυνήσιους στην 3η θέση του γκρουπ, όπου θα συναντήσουν στο δρόμο τους την ισχυρή Νιγηρία στις 23 Ιανουαρίου. Η Τυνησία έχασε πέναλτι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, με τον Γιαζίρι να μην μπορεί να νικήσει από τα 11 μέτρα τον γκολκίπερ της Γκάμπια, Μπουκακάρ Καγιέ.

Η τελική βαθμολογία του 6ου ομίλου

1. Μάλι 7 (4-1)

2. Γκάμπια 7 (3-1)

3. Τυνησία 3 (4-2)

4. Μαυριτανία 0 (0-7)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις