Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Κόπα Άφρικα: Τελετή έναρξης με λιοντάρι και δολοφονικό τάκλιν μετά από 42” στην πρεμιέρα

Κόπα Άφρικα: Τελετή έναρξης με λιοντάρι και δολοφονικό τάκλιν μετά από 42” στην πρεμιέρα
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Το Κόπα Άφρικα ξεκίνησε σήμερα (9/1) στο Καμερούν με μία εντυπωσιακή τελετή στο «Omnisport Paul Biya», που έχει μέχρι και… λιοντάρι, πριν ακολουθήσει η αναμέτρηση των διοργανωτών με την Μπουρκίνα Φάσο που είχε ένταση με το… καλημέρα.

Σημαίες, παραδοσιακή μουσική του Καμερούν, σόου και ένα λιοντάρι -δημιούργημα των διοργανωτών- μαζί με μπόλικα πυροτεχνήματα συνέθεσαν την τελετή έναρξης του Κόπα Άφρικα, που έλαβε χώρα σήμερα (9/1), πριν το εναρκτήριο ματς μεταξύ Καμερούν και Μπουρκίνα Φάσο.

 

Το Καμερούν τα βρήκε… σκούρα κόντρα στην ελλιπέστατη λόγω κορονοϊού Μπουρκίνα Φάσο πάντως και χρειάστηκε δύο πέναλτι στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, για να μπει με το… δεξί στη διοργάνωση και στη «μάχη» του 1ου ομίλου.

Τα νεύρα πάντως κυριάρχησαν από την αρχή στο ματς, αφού οι φιλοξενούμενοι πήγαν το ματς στη δύναμη. Συγκεκριμένα μόλις στο 42ο δευτερόλεπτο ένα απίστευτα σκληρό και αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Στιβ Γιαγκό των στον Μουσταφά Γκορμπάλ των γηπεδούχων έφερε ένταση, αν και τιμωρήθηκε μόνο με κίτρινη κάρτα!

Η Μπουρκινα Φάσο προηγήθηκε στο 24′ με τον Σανγκαρέ, όμως τα «λιοντάρια» κατάφεραν να «γυρίσουν» τον αγώνα με τα δύο εύστοχα πέναλτι του Αμπουμπακάρ στο 40′ και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις