Το NBA είναι μία από τις πρώτες διοργανώσεις που σταμάτησε ο κορονοϊός στις ΗΠΑ και πλέον εξετάζονται τρόποι για να αρχίσει ξανά, αλλά οι παίκτες δεν… γλίτωσαν τελικά τη μείωση του μισθού τους.
Η Ένωση των παικτών είχε πετύχει στην πρώτη επαφή της με το NBA να μην υπάρξει περικοπή στη δόση του Απριλίου, αναμένοντας και τις όποιες εξελίξεις θα έφερνε ο κορονοϊός, αλλά με το μπάσκετ να παραμένει σε αναστολή, συμφωνήθηκε η δόση του Μαΐου να είναι μειωμένη κατά 25%.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Με δεδομένο βέβαια ότι πρόκειται στη συντριπτική πλειοψηφία για εκατομμυριούχους αθλητές, η απώλεια δεν θα είναι μεγάλη, αλλά το NBA θα καταφέρει με αυτό τον τρόπο να καλύψει ένα σημαντικό μέρος των εσόδων που χάνονται από την περίοδο της αναβολής του πρωταθλήματος.
NBA players agree to 25 per cent pay cut amid coronavirus pandemic https://t.co/PJMLnRJyiV
— The Independent (@Independent) April 18, 2020