Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κώστας Τσιμίκας: Ξεπερνά σε επίδοση στις ασίστ τους συμπαίκτες του στη Λίβερπουλ

Κώστας Τσιμίκας: Ξεπερνά σε επίδοση στις ασίστ τους συμπαίκτες του στη Λίβερπουλ
Reuters

Ο Κώστας Τσιμίκας “λάμπει” όλο και περισσότερο στη Λίβερπουλ. Οι αριθμοί… αποκαλύπτουν και επιβεβαιώνουν τις δυνατότητες του Έλληνα διεθνή μπακ.

Ο Κώστας Τσιμίκας ξεχώρισε στην ρεβάνς της Λίβερπουλ με την Μπενφίκα, για τα προημιτελικά του Champions League (3-3), δίνοντας δυο ασίστ στα γκολ που πέτυχαν οι “ρεντς” στο “Άνφιλντ”.

Ο Έλληνας διεθνής αριστερός μπακ έχει την κορυφαία επίδοση σε ασίστ ανά 90 λεπτά σε Premier League και Champions League. Ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού είναι τη φετινή σεζόν ο ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ που δημιουργεί περισσότερα σουτ για τους συμπαίκτες του, «σερβίροντας» περίπου 2,5 σουτ ανά παιχνίδι

Πίσω από τον Κώστα Τσιμίκα, στην σχετική λίστα, βρίσκονται οι δύο βασικοί μπακ της ομάδας, Άντι Ρόμπερτσον και Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ, όπως και ο Μοχάμεντ Σαλάχ.

Στην αναμέτρηση κόντρα στην Μπενφίκα, ο Κώστας Τσιμίκας επιχείρησε 65 μεταβιβάσεις, έχοντας 56 σωστές! Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός πως είχε 103 επαφές με την μπάλα, ενώ επιχείρησε και 15 σέντρες σε όλο το ματς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις