Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Λιονέλ Μέσι: Η «Σούπερ Χρυσή Μπάλα» είναι το τελευταίο τρόπαιο που θα μπορούσε να σηκώσει

Λιονέλ Μέσι: Η «Σούπερ Χρυσή Μπάλα» είναι το τελευταίο τρόπαιο που θα μπορούσε να σηκώσει
youtube

Ο Λιονέλ Μέσι τα… σήκωσε όλα, με την κατάκτηση του Μουντιάλ 2022. Υπάρχει όμως ένα βραβείο που δεν έχει πάει ακόμα στα χέρια του Αργεντινού.

Ο Λιονέλ Μέσι πανηγύρισε την κατάκτηση του Μουντιάλ στο Κατάρ, του μοναδικού τροπαίου που έλειπε από την «λαμπερή» συλλογή του και ετοιμάζεται να πάρει την 8η «Χρυσή Μπάλα» του (σ.σ. ο Κριστιάνο Ρονάλντο έμεινε στις 5).

Ο Λιονέλ Μέσι έχει κατακτήσει τα πάντα με τις ομάδες του, αλλά πλέον ο κόσμος του ποδοσφαίρου συζητά σιγά σιγά για το μοναδικό τρόπαιο που δεν βρίσκεται ακόμα στα χέρια του και που θα μπορούσε να του δοθεί.

Ένα τιμητικό βραβείο που το «France Football» το έχει δώσει μία φορά, πριν από 33 χρόνια, στον θρυλικό Αλφρέδο Ντι Στέφανο. Ο λόγος για την «Σούπερ Χρυσή Μπάλα».

Πρόκειται για ένα βραβείο το οποίο απονέμεται μία φορά ανά 30 χρόνια, στον καλύτερο ποδοσφαιριστή μιας  γενιάς. Δικαίωμα κατάκτησης είχαν μόνο ποδοσφαιριστές που είχαν γεννηθεί στην Ευρώπη, ή όπως στην περίπτωση του Ντι Στέφανο, που είχαν διαβατήριο ευρωπαϊκής χώρας.

Ο Λιονέλ Μέσι τα πήρε όλα: Οι 42 τίτλοι του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον κόσμο

Ο μοναδικός που το έχει κερδίσει ως τώρα είναι ο σπουδαίος Αλφρέδο Ντι Στέφανο το 1989. Ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης είχε επικρατήσει των Γιόχαν Κρόιφ και Μισέλ Πλατινί, που ήταν οι άλλοι δύο υποψήφιοι.

Το 2019 ( επέτειος των 30 ετών) το βραβείο δεν δόθηκε κάπου. Ωστόσο, ο Λιονέλ Μέσι κατάφερε να βγάλει από το… συρτάρι τη συζήτηση για τη «Σούπερ Χρυσή Μπάλα», με τους θαυμαστές του να περιμένουν -πιθανότατα στη συμπλήρωση 40 ετών από τη βράβευση του Ντι Στέφανο- να σηκώσει και αυτό το τρόπαιο.

Να αναφέρουμε πάντως πως το συγκεκριμένο βραβείο ήταν στο μουσείο της Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το 2021, καθώς τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς βγήκε σε πλειστηριασμό μαζί με άλλα αναμνηστικά αντικείμενα του Ντι Στέφανο και πουλήθηκε για ένα ποσό, κοντά στις 200.000 ευρώ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις