Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Λουντογκόρετς – Ολυμπιακός 2-2 και 4-1 στα πέναλτι: Τέλος το Champions League για τους Πειραιώτες

Λουντογκόρετς – Ολυμπιακός 2-2 και 4-1 στα πέναλτι: Τέλος το Champions League για τους Πειραιώτες
ΦΩΤΟ Intime

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στη Βουλγαρία, ο Ολυμπιακός έμεινε στο 2-2 με τη Λουντογκόρετς στον αγώνα ρεβάνς για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και τα πέναλτι, όπου οι Βούλγαροι πανηγύρισαν την πρόκριση στα play off, επικρατώντας με 4-1.

Οι Πειραιώτες είχαν προηγηθεί στο σκορ χάρη σε γκολ του Εμβιλά στο 31′, αλλά οι Βούλγαροι έκαναν την ανατροπή με αυτογκόλ του Σεμέδο και εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σωτηρίου, στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Ο Ελ Αραμπί ισοφάρισε όμως με τον ίδιο τρόπο στο 65′ και κράτησε “ζωντανή” την ομάδα του. 

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός έμεινε και με 10 παίκτες στο 86′ μετά από την αποβολή του Μπα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να υπάρξει αρχικά παράταση και την πρόκριση να κρίνεται τελικά στη… ρώσικη ρουλέτα. Εκεί o Βαλμπουενά και ο Χασάν δεν μπόρεσαν να ευστοχήσουν, σε αντίθεση με τους Βούλγαρους, οι οποίοι με 4/4 “λύγισαν” την ομάδα του Μαρτίνς.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός “πίεσε” ψηλά την Λουντογκόρετς από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά οι Βούλγαροι ήταν αυτοί που “απείλησαν” πρώτοι την εστία του Τζολάκη. Στο 8′ το παρακινδυνευμένο γύρισμα του Μπα και το άσχημο διώξιμο του τερματοφύλακα των Πειραιωτών, πέρασε ανεκμετάλλευτο, αλλά οι γηπεδούχοι έχασαν μια σημαντική ευκαιρία και στο 19′, με τον Νεντιάλκοφ να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

Αμέσως μετά ο Ικοκό αστόχησε επίσης από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, με μονοκόμματο σουτ και ο Ολυμπιακός γλίτωσε το γκολ. Είχε έτσι τη δυνατότητα να βγει ξανά και ο ίδιος στην επίθεση, δημιουργώντας την καλύτερή του στιγμή στο 30′, με τον Ελ Αραμπί να γυρίζει υπέροχα και να σουτάρει από τα όρια της περιοχής, αλλά την μπάλα να κοντράρει και λίγο και να περνάει σύριζα από το κάθετο δοκάρι.

Από το κόρνερ όμως και μία φάση διαρκείας, η μπάλα έφθασε στον Μασούρα από δεξιά κι αυτός με σέντρα ακριβείας βρήκε αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι τον Εμβιλά, για να πλασάρει ο Γάλλος με τη μία και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι Βούλγαροι προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια, αλλά ο Μπα με φοβερό τάκλιν στο 39′ αποσόβησε την ισοφάριση στην πιο “απειλητική” στιγμή για την εστία του Τζολάκη, μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η Λουντογκόρετς κατάφερε όμως να ισοφαρίσει μόλις στην πρώτη της φάση στο δεύτερο μέρος. Στο 49′ ο Σωτηρίου πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ψάχνοντας την πάσα σε συμπαίκτη, αλλά ο Σεμέδο επενέβη και πέτυχε αυτογκόλ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της δικής του ομάδας.

Σαν να μην έφθανε μάλιστα αυτό, στο 56′ οι γηπεδούχοι έκαναν και την ολική ανατροπή, αφού ο διαιτητής έδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ανδρούτσου στον Ντεσπότοφ μέσα στην περιοχή και ο Σωτηρίου εκτέλεσε εύστοχα από τα 11 βήματα για το 2-1 στο ματς.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε όμως να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο. Ο Ελ Αραμπί δέχθηκε ένα πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε τη βούλα του πέναλτι, με τη βοήθεια και του βοηθού του. Ο Μαροκινός μάτωσε μάλιστα στη φάση, αλλά ζήτησε και ανέλαβε την εκτέλεση για να ευστοχήσει και να γράψει το 2-2 στην αναμέτρηση.

  

Η Λουντογκόρετς έψαξε στη συνέχεια κι ένα τρίτο γκολ και “πίεσε” τους Πειραιώτες, με τον Τζολάκη να κάνει δύο μεγάλες επεμβάσεις στο 73΄ και το 78′ για να κρατήσει το ισόπαλο σκορ. Ο Ολυμπιακός είχε δική του μεγάλη ευκαιρία στο 82′ με ένα φοβερό σουτ του Μασούρα από μακριά, αλλά ούτε αυτός κατάφερε να σκοράρει.

Όλα άλλαξαν στο 86′ όταν ένα φάουλ του Μπα στο χώρο του κέντρου τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή, με αποτέλεσμα η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να μείνει με παίκτη λιγότερο για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

 

Αυτή οδηγήθηκε έτσι στην παράταση, όπου οι “ερυθρόλευκοι” άντεξαν αρκετά εύκολα στην επιθετικότητα των Βούλγαρων, ενώ προσπάθησαν ακόμη και με 10 παίκτες να πετύχουν ένα τρίτο γκολ.

Αυτό δεν ήρθε όμως και η πρόκριση κρίθηκε έτσι στα πέναλτι. Εκεί ο Βαλμπουενά αστόχησε στην πρώτη εκτέλεση του Ολυμπιακού και ο Χασάν νικήθηκε στην αμέσως επόμενη από τον Κάλινα, την ώρα που οι παίκτες της Λουντογκόρετς ευστόχησαν και στα τέσσερα δικά τους, για να πάρουν τη νίκη με 4-1 και να βρεθούν στα play off του Champions League.

Οι Πειραιώτες από την πλευρά τους θα συνεχίσουν στα play off του Europa League, όπου και θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση στους ομίλους σε νέα νοκ άουτ παιχνίδια. Ακόμη και σε περίπτωση νέου αποκλεισμού πάντως, έχουν εξασφαλίσει τους ομίλους στο Europa Conference League.

Οι συνθέσεις στο Λουντογκόρετς – Ολυμπιακός

Λουντογκόρετς (Β. Νταμπράουσκας): Κάλινα, Ικοκό (106’ Σισίνιο), Πλαστούν, Βέρντον, Νεντιάλκοφ, Μπάντζι (88’ Σαντάνα), Σα (94’ Ροτάριου), Γκονσάλβες Ντεσπόντοφ, Σωτηρίου, Κόουλι (106’ Γιάνκοφ).

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος (120’ Λαλά), Μπα, Σεμέδο, Ρέαμπτσουκ, Μπουχαλάκης (54’ Παπασταθόπουλος), Μ. Καμαρά, Εμβιλά (91’ Κουντέ), Βρουσάι (65’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί, Μασούρας (88’ Σισέ).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις